خلاصه ماشینی:
"این کتاب فهرست آثاری است که دربارۀ قرآن کریم از قرن اول تا سال 1403 هجرینوشته شده است.
فضل الرحمن در این کتاب مدعی شده است آثاری که تاکنون دربارۀ قرآن نوشته شدهاست،چه آثار قرآنشناسان اسلامی و چه نوشتههای قرآنشناسان غربی دو نقش عمده دارد:یکی آنکه از خواندن این آثار دیدگاه منسجم قرآن دربارۀ عالم و حیات بدست نمیآید؛حالآنکه قرآن چنین دیدگاهی دارد،و دیگر آنکه دانشپژوه از راه این نوشتهها نمیتواند دریابدقرآن دربارۀ خدا،انسان یا جامعه-اهم موضوعها از نظر نویسنده-چه گفته است.
آقای دکترمحمد مصطفی الاعظمی استاد حدیث اهتمامی نموده و همۀ فقرات و شذرات این روایت را کهدر کتب قرون بعد نقل شده بوده است استخراج کرده و بصورت کتابی درآورده که میتواندتا حدی هیأتی تقریبا مشابه اصل بوده باشد.
مصححکتاب مقدمهای بآلمانی در پایان آورده و فهرست نامهای اشخاص و مطالب مهم و اصطلاحاترا بدان افزوده است و در مقدمه یادآور شده که نشر و تحقیق این کتاب موضوع رسالۀ دکتریاو در دانشگاه فرانکفورت آلمان بوده است.
آقای کامادا دانشجوی دکتری دانشگاه مک گیل این کتاب براساس دو نسخۀ خطیموجود در کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران و همچنین نسخۀ چاپی که در ضمن رسائل آخوندملاصدرا در سال 1302 در تهران منتشر شده تصحیح و آن را بزبان ژاپنی ترجمه کرده است.
در تمامی ابواب کتاب فصلهاییرا به هزل و مجون اختصاص داده است فقط در فصل نخست برای رعایت احترام قرآن کریمو مقام رسول الله(ص)و آل بیت(ع)این شیوه را رها کرده است.
فصل کتابشناسی آغاز کتاب(ص 13-42)خود نشان میدهد که مؤلف چیزی رافروگذار نکرده است،و نیز بحث«نقد منابع»(ص 43-54)دال بر آن است که وی مصادرخویش را با هوشمندی طبقهبندی کرده و برحسب اهمیت مورد بهرهبرداری قرار داده است."
کلید واژه های ماشینی:
کتاب
،
قرآن
،
اسلامی
،
عربی
،
طاهریان
،
فارسی
،
روایت
،
فهرست
،
متن
،
احادیث