خلاصه ماشینی:
"کشاورزیاین کشور نیز در این سالها پابپایاقتصاد آن در راه رشد و ترقی گامبرداشته ولی باید گفت که ساختمان وبنیان ارسالی کشاورزی دستکمتا پایان جنگ دوم تغییر قابل ملاحظهاینیافت پس جنبههای سنتی آن کدامهابودند؟ اولا-بیش از نیمی از زمینهای قابل کشت ژاپن شامل مزارعشلتوک میگردند که در این میان برنجوضع عمدهای را در تولید کشاورزیدارد و حال آنکه سایرین در این موردنقشهای درجه دومی ایفا میکنند.
عرضهمواد کشاورزی نظیر کودهای شیمیائی،مواد شیمیائی کشاورزی،ماشینهایکشت،بذرهای اصلاحشده و غیرهبمیزان قابل ملاحظهای بالا رفته استبا افزایش درآمد مصرفکنندگانعادات تغذیه آنها تغییر یافته و مصرفمحصولات صنایع دامداری و نباتات ومیوهجات افزایش یافته است،چونساختمان و ایجاد کارخانجات،خانههاراهها و غیره بشدت افزایش یافتهلذا احتیاجات به زمینهای کشاورزیبرای این مقاصد منجر به بالا رفتنقیمت زمینها گردیده است.
تولید کشاورزی بنوبه خود درمقابل این تغییرات محیطی عکس-العمل نشان داده است در مورد کشتبرنج،مقدار ساعات کار بر حسبهرهکتار کاهش یافته است،در موردبرنج آبزی از 8ر184 ساعت در سال1956 به 3ر139 ساعت در سال 1966تقلیل یافته است و میزان محصول هرهکتار نیز بالا رفته است،برنج آبزیکه میزان محصول آن بر حسب هرهکتار در سال 1954 از 4ر3 تن تجاوزنمیکرد در سال 1955 و بعد به 4 تنو بیشتر رسید.
سه مسئله عمده در میان مسائل جاری کشاورزیژاپن که شرکتهای تعاونی کشاورزیرا نیز تحتتاثر قرار میدهند میتوانموارد زیر را نام برد: -مسئله اصلاح قانون اراضیکشاورزی برای تسهیل افزایش زمینهای زیر کشت خانوادههای کشاورز،محدودیتهای حاضر در این قانوندر زمینه انتقال حقوق مربوط بهاراضی کشاورزی و تثبیت اجارهبهاخریدوفروش و اجاره این اراضیرا مشکل مینماید."