خلاصه ماشینی:
"ظرف محتوی محصول زعفران روزها در مجاورت هوای آزاد قرار میگرفت تا کلاله و خامه بهطور کامل خشک شده و آماده انتقال به ظرفی دیگر یا عرضه به بازار میشد،البته پس از چند روز که رطوبت محصول کاهش مییافت آن را به دستههایی منظم تقسیم و به دور قسمت خامهای سفید رنگ نخی میبستند تا محصول بهمان صورت اولیه و منظم خشک شود به این نوع زغفران دستهای یا دخترپیچ میگویند،زعفران سرگل که تنها کلالههای قرمز رنگ زعفران بود نیز پس از جدا کردن قسمت سفید بدست میآمد که ارزش بیشتری دارد.
زعفران دارای ترکیباتی است که اهمیت و حفظ آن ارتباط مستقیم با شیوه جمعآوری از مزارع تا جداسازی-خشکاندن و حتی شرایط نگهداری آن دارد-به علت تاثیر منفی نور خورشید بر کیفیت محصول باید بهطور روزانه هرچه زودتر گلها از سطح مزرعه جمعآوری و در ظروفی تمیز به محلی مطمئن دور ازتابش مستقیم خورشید،عاری از آلودگی،خشک و خنک منتقل شود.
بنابراین در بخش تولید حمایت از کشت منطقهای و اختصاص کمکهای دولت به مناطقی که قابلیت تولید بیشتر با کیفیت بهتر را در واحد سطح دارا هستند و از منابع،بیشترین بهرهبرداری را میکنند همچنین ایجاد مراکز فرآوری زعفران در نزدیکی مزارع بهترین راهحل تولید و توزیع عادلانهی امکانات و حمایتهای دولتی میان همه فعالان بخش فرآوری بستهبندی-توزیع و صادرات،بهترین گزینه توسعه صادرات و ایجاد صنایع تبدیلی به منظور کسب ارزش افزوده برای زعفران ایران با اهمیتترین مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد."