چکیده:
هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مصرف مکمل پروتئین وی ایزولات بر وضعیت آنتی اکسیدانی طی تمرین مقاومتی در مردان جوان دارای اضافه وزن بود. برای این منظور 30 نفر با نمایه توده بدنی بین 30 - 25 کیلوگرم بر مترمربع در نظر گرفته شدند. سپس به شکل تصادفی به 3 گروه 10 نفری: گروه تجربی 1 (مصرف مکمل وی + 6 هفته تمرین مقاومتی) (W)، گروه تجربی 2 (مصرف دارونما + 6 هفته تمرین مقاومتی) (P) و گروه کنترل (C) تقسیم شدند. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام ((TAC در گروه مکمل وی در پس آزمون، نسبت به پیش آزمون به طور معناداری افزایش یافت (05/0 >p). سطوح گلوتاتیون (GSH) و ویتامین C در هر دو گروه مکمل وی و دارونما در پس آزمون افزایش معنی داری را نشان داد (05/0 >p). نتایج این تحقیق نشان داد که فعالیت ورزشی به تنهایی دستگاه آنتی اکسیدانی را تقویت می کند، اما ترکیب فعالیت مقاومتی همراه با مصرف پروتئین وی اثربخشی بیشتری دارد
خلاصه ماشینی:
دانشیار دانشگاه تربیت معلم چکیده هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مصرف مکمل پروتئین وی ایزولات بر وضعیت آنتی اکسیدانی طی تمرین مقاومتی در مردان جوان دارای اضافه وزن بود.
بر این اساس پژوهش حاضر به دنبال آزمون این فرضیه است که آیا انجام تمرین مقاومتی ( به مدت ٦ هفته ، هفته ای ٣ جلسه ) به همراه مصرف مکمل پروتئین وی ایزولات قادر است وضعیت آنتی اکسیدانی بدن شامل گلوتاتیون ، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما (TAC)١ و ویتامین C را در مردان دچار اضافه وزن تغییر دهد یا خیر؟ روش تحقیق جامعة آماری پژوهش ، دانشجویان پسر دانشگاه کردستان بودند.
در جدول ٤ سطوح گلوتاتیون ، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و ویتامین C هر سه گروه مکمل وی ، دارونما و کنترل در مراحل مختلف پیش آزمون و پس آزمون مقایسه شده است .
یافته های این تحقیق حاکی از آن بود که مقادیر TAC در گروه مکمل وی نسبت به پیش آزمون بعد از ٦ هفته تمرین مقاومتی افزایش یافت .
این موضوع نشان می دهد که مکمل وی در ترکیب با تمرینات مقاومتی می تواند موجب تغییرات مطلوبی در ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما و کاهش اثر تخریبی رادیکال های آزاد شود.
نتایج این پژوهش حاکی از تغییر (در مقایسه با پیش آزمون ) سطوح گلوتاتیون پلاسما در هر دو گروه مکمل وی و دارونما طی ٦ هفته تمرین مقاومتی است .
"Soy versus whey protein bars: Effect on exercise training impact on lean body mass and antioxidant status".