خلاصه ماشینی:
"فصل اول:در این فصل به ارزش غذایی و اقتصادی شیر و خواص فیزیکی و شیمیایی آن و مقدار تولید آن در جهان اشاره شده است.
در فصل دوم و سوم به معرفی مواد معدنی و آلی و همچنین عناصر جزییی موجود در شیر پرداخته و همچنین در مورد ویتامینهای موجود در شیر و فرآوردههای آن اعم از ویتامینهای محلول در آب و محلول در چربی و عوامل مؤثر در کاهش یا افزایش این ویتامینها بحث شده است.
فصل پنجم:با معرفی پروتئینهای موجود در شیر و نقش آنها در تولید مفید در تولید ماست و مراحل مختلف این فرآیند پرداخته و در نهایت در مورد انواع پنیر و خصویات هر یک از آنها بحث شده است.
به عنوان مثال: -«برای جلوگیری از فساد مقداری نمک به آن (کره)افزوده میشود»انتهای صفحهء 177 «هدف از افزودن نمک این است که مزه و طعم خوبی در کره ایجاد شود،اما افزودن نمک برای افزایش طول عمر نگهداری کره مؤثر نیست»صفحهء 186،سطر 6."