Abstract:
تغذیه مناسب از مهم ترین نیازهای تامین سلامت جسمی، فکری و به عبارتی رکن اساسی سلامت جامعه است. ارائه رژیم غذایی مناسب به کودکان، نگهداری و توزیع مطلوب، همچنین کنترل محل نگهداری و توزیع مواد غذایی در مدارس بسیار مهم است. لذا پژوهش حاضر از نوع توصیفی - همبستگی می باشد که با هدف بررسی رابطه آگاهی تغذیهای با شادکامی و عملکرد تحصیلی دانشآموزان پایه ششم ابتدایی شهر بیرجند انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی که در سال تحصیلی 94-93 مشغول به تحصیل بودند؛ که مطابق جدول کرجسی و مورگان، با توجه به حجم جامعه (500 نفر)، نمونه آماری 210 نفر به صورت تصادفی ساده تعیین گردید. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های شادکامی آکسفورد (1989) و پرسش نامه محقق ساخته آگاهی تغذیه ای استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیره و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد. نتایج تحقیق حاکی از آن بود بین آگاهی تغذیه ای و شادکامی رابطه معنی داری وجود داشت، اما بین آگاهی تغذیه ای با عملکرد تحصیلی دانش آموزان رابطه معنی داری وجود نداشت.
Suitable nutrition is one of the most important necessities of bodily and mental health supply or in other words the main pillar of society’s good health. Presenting the safe dietary for child، maintaining and desirable distribution and also controlling the sustenance places and foodstuff divisions in schools is so important. Then the present article is of descriptive-correlational which has been accomplished with the aim of inspecting the relation of nutrition awareness with happiness and educational operation of sixth grade elementary students of Birjand County. The statistical community of research includes all of the sixth grade elementary students which were under study in 2013-2014 school time and according to Corejessy and Morgan table، recording the size of community (500 people)، the statistical sample of 210 people has been simply determined randomly. For data collection the Oxford’s happiness questionnaires (1989) and verified questionnaire of nutrition awareness has been used. Also the data analysis has been accomplished by the use of multivariate Variance analysis and Spearman’s coefficient correlation. The findings of research indicated that there was a meaningful relation between nutrition awareness and happiness but there was not such relation between nutrition awareness with happiness and educational operation.
Machine summary:
"نتایج پژوهش های، علی پور و دیگران (١٣٨٩: ٤٣)، بیانگر رابطه مث ت ب و مع دین ار بین شادکامی و راهبردهای مقابله ای مسأله دار؛ خلج و مح دم ی زیدی (١٣٨٥: ٢٧)، تأثیر مث ت ب آموزش بهداشت در تغی ر عادت صب احنه خوردن و عم رکل د تغذیه ای؛ زالیا و هم اکران (١٠٩ :٢٠٠٨ ,Zalilah& et al)، آموزش آگاهی های ت ذغ یه ای باعث ب وبه د عم رکل د تح یلیص است را نشان داد.
مانیوس و دیگران (:١٩٩٩,Manios& et al ١٤٩) و پژوهش کولیزا (١٩ :١٩٩٥ ,Colizza)، ن اشن داد ی یک از عوامل ایجاد کن ده و مؤثر در افت تح یلیص و کاهش عم رکل د تح یلیص دانش آموزان ، نداشتن رفتارهای صح ح ی تغذیه ای است .
فرضیه دوم پژوهش : عبارت بود از این که "بین آگاهی تغذیه ای و عم رکل د تح یلیص دانش آموزان رابطه م نعی دار وجود دارد".
فرضیه دوم پژوهش عبارت بود از این که "بین آگاهی تغذیه ای و عم رکل د تح یلیص دانش آموزان رابطه معنی دار وجود دارد".
برای بررسی رابطه بین آگاهی تغذیه ای و عم رکل د تح یلیص از ضریب هم یگتسب اسپ ریمن است افده شد که نتایج در جدول شماره ٤، نشان داد که مقدار ویژه آزمون فرض برای بعد دانش ٠.
لذا ن اتیج ن اشن داد که در س ح ط اطم انی ن ٩٥% بین ابعاد آگاهی تغذیه ای (دانش ، رفتار، نگرش ) و عم رکل د تح یلیص دانش آموزان ، رابطه م نعی دار وجود ندارد."