چکیده:
<span dir="rtl"></span><b><span style="FONT-FAMILY: "B Lotus"; FONT-SIZE: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: FA; mso-ansi-language: EN-US; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-font-kerning: 16.0pt" dir="rtl"><span dir="rtl"></span><span style="mso-spacerun: yes"><font size="3" face="B Lotus"> </font></span></span></b><span style="FONT-FAMILY: "B Lotus"; FONT-SIZE: 12pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: FA; mso-ansi-language: EN-US; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'" dir="rtl" lang="FA">در این مقاله یک مدل زنجیره تأمین برای تولید و توزیع محصولات زراعی فسادپذیر ارائه میگردد. حلقههای این زنجیره شامل: مزارع، سردخانهها و میادین بار است و در صورت نیاز تقاضای محصولات را میتوان از طریق واردات نیز پاسخ داد. مدل در نظر گرفته شده در این مقاله چند دورهای است. هر محصول را بعد از برداشت حداکثر چند دوره معین میتوان نگهداری کرد و پس از آن فاسد میشود. هدف از این مدل تعیین برنامه بهینه تولید، انبارش و ارسال به میادین بار برای هر محصول در هر دوره است؛ به طوری که هزینه کل زنجیره کمینه گردد. مدل ارائه شده در این مقاله به صورت یک مطالعه موردی برای سه محصول سیبزمینی، پیاز و گوجه فرنگی استفاده میشود. نتایج عددی نشان میدهد استفاده از این مدل به کاهش هزینه کل و نتیجتا کاهش قیمت تمام شده محصولات منجر میگردد. آثار مطلوب دیگر این مدل صرفهجویی در منابع آب است. همچنین، با انجام تحلیل حساسیت بر روی پارامترهای کلیدی مدل، اثر این پارامترها بر قیمت تمام شده و میزان واردات بررسی میشود.</span>
خلاصه ماشینی:
"2-3- اندیسها و پارامترهای مدل اندیسها: l :1,…,L اندیس میادین بار(نقاط تقاضا) i :1,…,I اندیس مزارع کشاورزی j :1,…,J اندیس نقاط کاندید سردخانه t :1,…,T اندیس دورههای زمانی (افق زمان T) m :1,…,M اندیس محصول n :1,…, nm اندیس تعداد دورههای ماندن کالا در سردخانه پارامترها: CPmit: هزینه تولید(قیمت خرید تضمینی) به ازای هر واحد محصول m در مزرعه i در دوره t (10 ریال بر تن)؛ CVmit: هزینه ثابت اقدام برای کاشت (راهاندازی کاشت) محصول m در مزرعه i در دوره t (10ریال)؛ CHmjt: هزینه نگهداری هر واحد محصول m در سردخانهj در دوره t (10 ریال بر تن)؛ CAmij: هزینه انتقال هر واحد محصول m از مزرعه i به سردخانه j به ازای هر واحد مسافت (10ریال بر تن بر کیلومتر)؛ CBmjl: هزینه انتقال هر واحد محصول m از سردخانه j به میدان بار l به ازای هر واحد مسافت (10ریال بر تن بر کیلومتر)؛ CCmil: هزینه انتقال هر واحد محصول m از مزرعه i به میدان بار l به ازای هر واحد مسافت (10ریال بر تن بر کیلومتر)؛ dAij: فاصله مزرعه i تا سردخانه j (کیلومتر)؛ dBjl: فاصله سردخانه j تا میدان بارl (کیلومتر)؛ dCil: فاصله مزرعهi تا میدان بار l (کیلومتر)؛ Fj: هزینه اجاره سردخانه j (هزینه ثابت در افق زمانیT) (10 ریال)؛ Wmlt: هزینه واردات هر واحد محصول m به میدان بار l در زمان t (10 ریال بر تن)؛ Ki0: حداکثر زمین در دسترس در مزرعه i در ابتدای افق برنامهریزی(هکتار)؛ αmit: درصد ضایعات محصول برداشت شده از مزرعه i در دوره t از محصول m؛ Dmlt: تقاضای میدان بار l از محصول m در دوره t (تن)؛ Sj: ظرفیت سردخانه j (تن)؛ B: حداکثر بودجه در دسترس برای اجاره سردخانهها (10 ریال)؛ Lmit: حداقل مقدار قابل قبول کشت محصول m در مزرعه i در دوره t (تن)؛ (mit: اگرقابلیت کاشت محصول m در مزرعه i در دوره t وجود داشته باشد، مقدار این پارامتر 1 است؛ در غیر این صورت صفراست؛ gmi: ضریب تبدیل مقدار محصول m (تن) به سطح اشغالی در مزرعه i بر حسب هکتار (هکتار بر تن)(این پارامتر عکس ضریب عملکرد است)؛ nm: حداکثر مدت مجاز ماندگاری محصول m در سردخانهها(ماه)؛ qm: مدت زمان لازم برای به عمل آمدن (از کاشت تا برداشت) محصول m(ماه)؛ wm: مقدار آب لازم برای به عمل آمدن محصول m (مقدار نیاز آبی محصول m) در هکتار (متر مکعب بر هکتار)؛ TWi: مقدار کل منابع آب در دسترس برای کاشت محصولات مورد نظر در مزرعه i در کل افق برنامه ریزی (متر مکعب)؛ MinPi: حداقل درآمد قابل قبول برای کشاورزان مزرعه i (10 ریال)؛ M: یک عدد مثبت بسیار بزرگ."