چکیده:
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات آنتی اکسیدانی تمرین مقاومتی همراه با مصرف خارخاسک برساخص های آنتی اکسیدانی بافت هیپوکمپ موشهای صحرایی در معرض استانازول بود.روش پژوهش: در این مطالعه تجربی 56 سر موش صحرایی انتخاب و در 7 گروه 8 سری شامل 1) کنترل (C)، 2) مصرف استانازول (S)، 3) مصرف استانازول همراه با mg/kg 100 خارخاسک (ST100)، 4) مصرف استانازول همراه با mg/kg 50 خارخاسک (ST50)، 5) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی (SRT)، 6) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی و mg/kg 100 خارخاسک (SRTT100) و 7) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی و mg/kg 50 خارخاسک (SRTT50) تقسیم شدند. در مدت هشت هفته گروه های 2- 7 روزانه mg/kg 5 استانازول به صورت صفاقی دریافت نمودند ؛ گروه های 5- 7 سه جلسه در هفته تمرینات مقاومتی را انجام دادند و گروه های 3، 4، 6 و 7 روزانه دوزهای معین خارخاسک را به صورت صفاقی دریافت نمودند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون آماری کالموگروف- اسمیرنوف، آنالیز واریانس یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0≥p). یافتهها: مصرف S اثر معنا داری بر کاهش سطوح SOD، GPX وCAT دربافت هیپوکمپ موش های صحرایی داشت(05/0P≤).با این وجودSRT باعث افزایش معناداری سطوح SOD،GPXوCAT شد(05/0P≤)، همچنین ST50 وST100 تاثیر معناداری بر افزایش سطوح SOD وGPX داشتند (05/0P≤).SRTT100و SRTT50 اثر معناداری بر افزایش سطوح SOD، GPX وCAT داشت (05/0P≤). SRTT100 اثر بیشتری بر افزایش سطوح SOD داشت (05/0P≤)، در حالی که سطوح CAT در SRTT50 افزایش بیشتری داشت(05/0P≤). نتیجهگیری: به نظر میرسد تمرین مقاومتی و مصرف خارخاسک به طور مجزا اثرات موثری بر بهبود شاخصهای آنتی اکسیدانی دارند، با این وجود انجام تمرین مقاومتی و مصرف مکمل خارخاسک میتواند اثرات مطلوب تری نسبت به هر مداخله به تنهایی بر شاخصهای آنتی اکسیدانی بافت هیپوکمپ ناشی از مسمومیت استانازول داشته باشد.
The aim of this study was to investigate the antioxidant effects of resistance training combined with thistle consumption on antioxidant properties of hippocampal tissue of rats exposed to stanazol. In this experimental study, 56 rats were selected and divided into 7 groups of 8 series including 1) control (C), 2) stanazol (S), 3) stanazol with 100 mg / kg of tribulus terrestris (ST100), 4) Taking Stanazol with 50 mg / kg of tribulus terrestris (ST50), 5) Taking Stanazol with resistance training (SRT), 6) Taking Stanazol with resistance training and 100 mg / kg of tribulus terrestris (SRTT100) and 7) Taking Stanazol with training Resistance and 50 mg / kg of tribulus terrestris (SRTT50) were divided. For eight weeks, the 2-7 groups received 5 mg / kg daily of stanazole peritoneally; Groups 5-7 performed resistance training three sessions per week and groups 3, 4, 6 and 7 received certain doses of tribulus terrestris daily. Kalmogorov-Smirnov statistical test, two-way analysis of variance with Tukey post hoc test were used to analyze the findings (p≥0.05). Consumption of S had a significant effect on reducing SOD, GPX and CAT levels in rat hippocampal tissue (P≤0.05), however, SRT significantly increased SOD, GPX and CAT levels (P≤0.05), as well as ST50 and ST100. They had a significant effect on increasing SOD and GPX levels (P≤0.05). SRTT100 and SRTT50 had a significant effect on increasing SOD, GPX and CAT levels (P≤0.05). SRTT100 had a greater effect on increasing SOD levels (P≤0.05), while CAT levels had a greater increase in SRTT50 (P≤0.05).It seems that resistance training and consumption of tribulus terrestris separately have effective effects on improving antioxidant indices, however, resistance training and consumption of tribulus terrestris supplementation can have more favorable effects than any intervention alone on Have antioxidant properties of hippocampal tissue due to stanazole poisoning