چکیده:
عوامل میکروبی از جمله آلایندههای بسیار مهمی هستند که از طریق فاضلابهای شهری و روستایی تصفیه نشده به دریای کاسپین وارد میشود و موجب ایجاد خطراتی برای سلامت شناگران میشود. انتروکوک رودهای علایم التهاب معدهای و رودهای را ایجاد میکند. این تحقیق یک مطالعه توصیفی و تحقیقی است و با هدف بررسی وضعیت آلودگی با آنتروکوک رودهای آب شناگاههای دریای کاسپین در سواحل استان گیلان و مقایسه با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت انجام گرفت. از 11 منطقه نوار ساحلی دریای کاسپین در استان گیلان به عنوان شناگاه تابستانی که فعال بوده و بیشترین گردشگر را داشت تعداد 55 نمونه (هر شناگاه 5 تکرار) در شهریور ماه در سال 1401 نمونه برداری انجام شد. متغییرهای آنتروکوک رودهای، دمای آب، pH، شوری و کدورت مطابق روشهای موجود در کتاب استاندارد متد سنجش گردید. نتایج نشان داد که میانگین تعداد کل باکتری آنتروکوک رودهای در هر 100 میلی لیتر نمونه، 54/52 MPN را نشان داد. مقایسه میانگین تعداد استرپتوکوک رودهای در ایستگاههای مختلف با استاندارد محیط زیست و وزارت بهداشت نشان داد که 5 ایستگاه (سفیر امید، صدف، گیسوم، تازه آباد و چمخاله) بالاتر از حد مجاز بودند. همچنین بین تعداد استرپتوکوک رودهای با pH آب، همبستگی منفی وجود داشت (P <0. 05). در نتیجه این تحقیق بیانگر آلودگی میکروبی با آنتروکوک رودهای در بعضی از شناگاههای طبیعی سواحل دریای کاسپین در استان گیلان میباشد که میتواند سلامت شناگران را تهدید نماید.
Microbial agents are among the most important pollutants that enter the Caspian Sea through untreated urban and rural sewage and cause health risks for swimmers. Intestinal enterococcus causes symptoms of stomach and intestinal inflammation.This research is a descriptive study and was conducted with the aim of investigating the contamination status of enterococcal enterococci in the water of the Caspian Sea coastal recreational waterson the coasts of Gilan province and comparing it with the standards of the environment and the Ministry of Health. 55 samples (each swimming pool, 5 replicates) were sampled from 11 coastal areas of the Caspian Sea in Gilan province in September 1401. Intestinal enterococcus variables, water temperature, pH, salinity and turbidity were measured according to the methods in the standard method book. The results showed that the average number of intestinal enterococcal bacteria per 100 ml of sample showed 52.54 MPN. Comparison of the average number of intestinal streptococci in different stations with the standard of the environment and the Ministry of Health showed that 5 stations (Safir Omid, Sadaf, Gisom, Tashe Abad and Chamkhale) were above the permissible limit. Also, there was a negative correlation between the number of intestinal streptococci and water pH (P<0.05). As a result of this research, it indicates the microbial contamination with intestinal enterococcus in some natural coastal recreational waters on the shores of the Caspian Sea in Gilan province, which can threaten the health of swimmers.