خلاصه ماشینی:
"بهداشت محیط(2) عواملی که سبب آلودگی آب میشوند،بطور کلی زندگی انسان،حیوانات و وجود صنایع است دکتر محمد یونسی (به تصویر صفحه مراجعه شود) آب اهمیت آب،نقش آن در تأمین سلامتی،تشویق به آشامیدن آب سالم،طرز تهیه و به دست آوردن آن از منابع مختلف و راههای تصفیهء آن،از مطالبی است که باید مورد توجه باشد.
اما به هر حال،آب،آشامیدنی معمولی و طبیعی انسان است و در مورد آن،باید نکات زیر را بدانیم: الف-خواص فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی 1)باید برای مصرف مطبوع باشد و به سلامتی فرد آسیبی نرساند.
ب-خواص باکتریولوژیک آب آشامیدنی باید عاری ازهر نوع میکروب بیماریزا باشد،ولی چون تشخیص و کشف همه میکروبها در آب مشکل است،لذا به کشف و تشخیص بعضی میکروبهای طبیعی روده مانند اشریشیاکلی،استرپتوکوکوس فکاسیل و کلوستریدیوم پرفرنژانس قناعت میکنند.
در مورد آبهای سطحی و یا کمعمق نیز باید بسیار محتاط بود،زیرا چنین آبی ممکن است به وسیله فضولات انسان و حیوان که در سطح زمین وجود دارد،آلوده شود.
این نوع آب نیز مانند آبهای سطحی در معرض آلودگی قرار دارند و باید تصفیه شوند.
بعضی از چشمهها در زمینهای آهکی شکافدار قرار دارند و آب آنها را باید مانند آبهای سطحی،استریلیزه نمود،زیرا بعضی از آبهای زیرزمینی ممکن است از نظر میکروبی خوب و مناسب باشند،ولی به علت تماس با بعضی از زمینها و ورود مواد کم و بیش نامطلوب در آنها،شبیه آب معدنی شوند.
ذکر یک مطلب دیگر نیز ضروری است و آن،این که ماده آلی پس از تجزیه و اکسیده شدن،به میکروبها (به تصویر صفحه مراجعه شود) مجال زندگی نمیدهد،ولی در عوض سبب ازدیاد و تکثیر حیوانات عالیتر مانند سختپوستان کوچک و ماهیها میشود."