خلاصه ماشینی:
"کودک به دلیل کنجکاوی بیش از حد همواره به دنبال کشف ناشناختههاست که سعی دارد با آگاهی از دنیای پیرامون خود در حقیقت زندگی آینده را تمرین کند ازاینرو افزایش میزان پخش برنامهای خشونتآمیز و پلیسی به ویژه در سالهای اخیر،بدون شک رفتار کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد و آنان را به سمت خاصی سوق میدهد.
هر سه نظریه بر این اساس استوارند که محتوای تلویزیونی محرکی است که کودکان در معرض آن قرار دارند یعنی کودکان هر چیزی را که تلویزیون به نمایش میگذارد تماشا میکنند و گوش میدهند و تحت تاثیر چیزهایی که به روشنترین و متقاعد کنندهترین شکل ارایه میشود قرار میگیرند.
براساس نظریه«پالایش»تماشای محتوایی که تمایلات روانی اولیه مثل تهاجم را مدنظر قرار میدهد بلافاصله به کودکان اجازه میدهد تا انرژیی را که با این تمایلات همراه است تخلیه کنند و بنابراین در مراحل بعد در کنش متقابل با سایر افراد انرژی کمتری از این دست برای تخلیه کردن خواهند داشت.
در نظریه پالایش توجه اصلی بر هیجانهایی معطوف است که محرکهای رفتاری نیرومندی تلقی میشوند براساس این نظریه، کودکی که به تماشای برنامه تلویزیونی میپردازد که در آن تهاجم میان فردی به تصویر کشیده شده است بعدا در زندگی روزمره حالت تهاجمی کمتری دارد.
ابعاد تاثیر گذاری تلویزیون همهجا حاضر بودن پخش تلویزیونی و استفاده از برنامههای آن تنها عاملی نیست که به تلویزیون اهمیت میبخشد،بلکه ماهیت محتوای آن نیز به همان اندازه مهم است،قابلیتهای تکنولوژیک تلویزیون چنان است که این رسانه میتواند در مقایسه با سایر رسانهها محتوایی نزدیکتر به زندگی واقعی ارایه کند."
کلید واژه های ماشینی:
تلویزیون
،
کودکان
،
رسانهها
،
اطلاعات
،
برنامههای تلویزیونی
،
جرم
،
خشونت
،
محتوایی
،
تماشای تلویزیون
،
رفتار