خلاصه ماشینی:
"از این فهرست سیزده مجلد سالهای 1362-1371 خ در اسلامآباد پاکستان چاپ شده است.
با رسیدن من به آنجا،مدیر مرکز آقای دکتر سید علی اکبر جعفری،که عمرش دراز باد طرحی را با من به میان گذارد،در برگیرندهی فراهم کردن فهرستی مشترک از نسخههای خطی اسلامی از عربی و فارسی و زبانهای محلی بود،این ناچیز که به تجربه دریافته بودم که این سه را نمیتوان یک جا انجام داد،بخش«فهرست مشترک نسخههای فارسی»آن را به عهده گرفتم.
در فهرست آقای دکتر محمد حسین تسبیحی به نام «کتابخانههای پاکستان»(اسلامآباد،1977 م)237 کتابخانه شخصی و خانقاهی معرفی شده است،که در آن کتاب از هریک از این کتابخانهها،با شتابی که نگارندهی محترم داشته،شماری نسخههای چاپی و دستنوشته به زبانهای فارسی و عربی و زبانهای بومی،درهم نمونههایی آورده شده است.
با اطمینان میتوان گفت بزرگترین مجموعه نسخههای خطی پاکستان در کتابخانهی گنج بخش وابسته به«مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان»است،که نزدیک به 16 سال این ناچیز آنجا را پایگاه بررسیهای خود قرار داده بودم، همانجا کار میکردم و همانجا کنار مخزن کتابخانه آلونکی داشتم که شب را به صبح میگذراندم.
و تاکنون 3 مجلد فهرست نسخههای خطی آن به کوشش دکتر محمد حسین تسبیحی و چهار مجلد به کوشش این ناچیز چاپ شده است.
دو مجلد نیز به نام«فهرست کتابهای فارسی چاپ سنگی و کمیاب»آن کتابخانه از سوی همکار گرامیم آقای دکتر سید عارف نوشاهی چاپ شده است.
د-فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی پاکستان نگاشتهی احمد منزوی(این فهرست در ارتباطش با این مقاله در اینجا به تفصیل معرفی میشود)از این فهرست سیزده مجلد چاپ شده(و چهاردهم آن در زیر چاپ است)."
کلید واژه های ماشینی:
فارسی
،
پاکستان
،
فهرست
،
نسخههای خطی فارسی پاکستان
،
نسخههای خطی
،
کتاب
،
فهرست مشترک نسخههای خطی
،
فهرست نسخههای خطی فارسی
،
نسخههای خطی در پاکستان
،
تحقیقات فارسی ایران و پاکستان