"در سال بعد هورکهایمر که شخصا مدتی بود به روانکاوی علاقهمند شده بود، تصمیم گرفت که روانکاوی شود و برای این کار کارل لانداوئر را که شاگرد فروید بود به عنوان روانشناس خود انتخاب کرد. اگرچه فروم هرگز کاملا از تلاش برای تلفیق روانکاوی با مارکسیسم بازنایستاد اما تلاشهای واپسین او چندان متکی بر صور معینی از کار فروید نبود بلکه به طور فزایندهای بر بصیرتهایی روانشناختی متکی بود که خود مارکس آنها را پیشبینی کرده بود. او استدلال کرد که دامنه این خصلتها به سبب شکاف میان ایدئولوژی (در معنای وسیع کلمه که شامل سنخهای شخصیت نیز میشود) و تغییرات اجتماعی ـ اقتصادی به قرن بیستم آن هم اغلب در محافل پتیبورژوایی و حتی در محافل پرولتاریایی خاص کشیده شده است. فروم مثل مقالات اولیه چاپشده در Zeitschrift ، [ در این کتاب نیز ] کار خود را با متهم ساختن فروید به کوتهبینی فرهنگی آغاز میکند: «از نظر فروید حوزه روابط انسانی شبیه به بازار است ــ و عبارت است از دادوستد ارضای نیازمندیهای بیولوژیک که در آن رابطه با فردی دیگر بدون آنکه فینفسه هدف باشد، ابزاری است برای رسیدن به هدف. تفسیر مارکوزه از اصل نیروانا در واقع چندان از حال و هوایی دور نیست که فروم سالها قبل در کتاب گریز از آزادی بیان کرده بود، زمانی که نوشته بود: «انگیزش برای زندگی و انگیزش برای ویرانگری عوامل مستقلی نیستند که به یکدیگر بیربط باشند بلکه به شکلی باژگونه به یکدیگر وابستهاند."
کلید واژه های ماشینی:فروید ، روانکاوی ، روانشناسی ، آدرنو ، مارکس ، غریزه ، موءسسه ، شخصیت ، نظریه ، هورکهایمر
- دریافت فایل ارجاع :
(پژوهیار,
,
,
)
برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.
تحتاج دخول لعرض محتوى المقالة. إذا لم تكن عضوًا ، فتابع من الجزء الاشتراک.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.
You need Sign in to view the content of the article. If you are not a member, proceed from part Membership.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.