خلاصه ماشینی:
"در این کتاب ظرفیتهای توسعه،کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب با تأکید بر گونهی پرورش سردآبی رایج در ایران(قزلآلا)بررسی شده و اهمیت آبزیپروری در ایجاد امنیت غذایی برای رشد جمعیت، افزایش اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی تبیین میشود.
سپس راهکارهای توسعهی پایدار آبزیپروری مثل استفاده از بیوتکنولوژی و روشهای تلفیقی کشاورزی-آبزیپروری مطرح شده و مدیریت تغذیه به عنوان عامل کاهش اثرات زیست محیطی معرفی و آلودگی سیال خروجی از استخرهای پرورش ماهی بررسی میشود.
سپس آمار مقایسهای ایران و جهان در مصرف سرانه،تأمین انرژی،رشد سالانهی آبزیپروری و گونههای مهم پرورشی دنیا از زمان شروع این فعالیت تاکنون بررسی شده است.
از اهداف این کتاب،تعیین موقعیت آبزیپروری در مناطق روستایی ایران با استفاده از روش ẓSWOTẒ (نقاط قوت،ضعف، فرصتها و تهدیدها)است.
افزایش تولید گونههای جدید سردآبی،توسعهی آبزیپروری،ایجاد مراکز تکثیر ماهی و تشکیل یک سازمان یا نهاد حمایتی مهمترین استراتژی است که باید در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه اتخاذ شود."