چکیده:
مهندسی مجدد فرآیندهای کسب و کار بازاندیشی بنیادین و طراحی نو و ریشه ای فرآیندها است که نقشی جدی در ارتقای بهره وری دارد. البته اجرای موفق آن، مقدماتی لازم دارد که پشتبانی نیروی انسانی مورد نیازیکی ازآن هاست. مجموعه تلاش هایی که برای شناخت و پذیرفتن نوآوری لازم است در الگوی پذیرش فناوری به آن ها پرداخته شده است. در این پژوهش با استفاده از تئوری انتشار نوآوری و الگوهای پذیرش فناوری و تلفیق آن با الزامات، ارکان و فرآیندهای مهندسی مجدد، هدف، طراحی الگویی برای شناسایی انواع عواملی است که در پذیرش مهندسی مجدد توسط کارکنان و مدیران در سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان موثر است. نوع این پژوهش توسعه ای است به نحوی که الگوی طراحی شده با استفاده از داده های حاصل از پرسشنامه آزمون می شود. الگوی طراحی شده در سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان آزمون و نتایج مدل بدین صورت به-دست آمد که بیشترین اثر را عوامل سیستمی بر پذیرش مهندسی مجدد فرآیندها دارد، آن هم از طریق درک از مفید بودن، درک از سهولت اجرا و درک از سهولت تامین الزامات. نتیجه دیگر اینکه اجبار هرگز عاملی برای جلب مشارکت کارکنان در پروژه مهندسی مجدد فرآیندها نیست.
خلاصه ماشینی:
در این پژوهش با استفاده از تئوری انتشار نوآوری و الگوهای پـذیرش فنـاوری و تلفیـق آن بـا الزامات ، ارکان و فرآیندهای مهندسی مجدد، هدف ، طراحی الگویی بـرای شناسـایی انـواع عـواملی اسـت کـه در پذیرش مهندسی مجدد توسط کارکنان و مدیران در سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان مـؤثر اسـت .
الگوی طراحی شده در سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان آزمون و نتایج مدل بدین صورت به دسـت آمـد کـه بیشترین اثر را عوامل سیستمی بر پذیرش مهندسی مجدد فرآیندها دارد، آن هم از طریق درک از مفید بودن ، درک از سهولت اجرا و درک از سهولت تأمین الزامات .
بـا بررسـی مجموعـه مطالعات گفته شده ، اجزای الگوی پـذیرش مـورد نظـر ایـن پـژوهش عبـارت اسـت از: ١) درک از مفید بودن ، ٢) درک از سهولت ، ٣) اجبار، ٤) عوامل فرهنگی شامل (هنجارهای ذهنی ، انعکاس بیرونی ، تجربه ، روحیه نوآوری ، دانش و شناخت ) و ٥) عوامل سیستمی شامل (ارتباط شغلی ، کیفیت خروجی ، آزمـون پـذیری ، سازگاری ، پیچیدگی ، فناوری ، دسترسی به متخصص و قابلیت توضیح نتایج ) الگوی مفهومی و فرضیه های پژوهش با توجه به اینکه پژوهشگران در این مطالعه سعی در طراحی الگوی پذیرش مهندسی مجدد دارند؛ بنابراین ، پس از مطالعه در دو حوزه نظری گفته شده ، نوآوری اصلی این پژوهش تلفیق ابعاد و مؤلفه های مربوط به مهندسی مجدد فرآیندها و مؤلفه های مربوط به پذیرش است .
(رجوع شود به تصویر صفحه) بر این اساس فرضیه های پژوهش به شرح زیر است : ١- بین "درک از مفید بودن مهندسی مجدد "و"قصد مشارکت در پروژه مهندسی مجدد " ارتباط وجود دارد.