Abstract:
هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تأثیر مصرف همزمان مکملهای کافئین و ال-کارنیتین بر انتخاب سوبسترای مصرفی درحین تمرین و اثر احتمالی آن بر عملکرد استقامتی در مردان کاراتهکار نخبه بود. تعداد 12 کاراتهکار در چهار کوشش مجزا با فاصلة زمانی یک هفته، مکملدهی کافئین ( پنج میلی گرم بر کیلوگرم )، کارنیتین ( سه گرم )، کافئین-کارنیتین ( پنج میلیگرم بر گیلوگرم + سه گرم ) و دارونما ( 250 میلیگرم لاکتوز ) را دریافت کردند و نیز آزمون فزایندة ارگومتری را انجام دادند. گازهای تنفسی درخلال آزمون و نمونة خونی قبل و بعد از آزمون، جمعآوری شدند. نقاط Fatmax بهعنوان نقطهای که چربی بیشترین سهم را در انرژی مصرفی تمرین دارد و Cross over بهعنوان نقطهای که سوخت غالب از چربی به کربوهیدرات تغییر میکند، تعیین و بار کاری و اکسیژن مصرفی معادل با آنها استخراج شد و با تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر بین کوششها مقایسه شدند. پس از مصرف کافئین و ترکیب کافئین و ال-کارنیتین، میزان تغییرات اسید چرب پلاسما (FFA) درحین تمرین، بار کاری و اکسیژن مصرفی معادل با آستانة بیهوازی، نقاط Cross over و Fatmax نسبت به کوشش کنترل بیشتر بود (همه 0.05 > P). این متغیرها در کوشش مصرف ترکیبی بهطور معناداری مقادیر بیشتری نسبت به کوشش مصرف کافئین تنها داشتند (0.05 >P ). مصرف ال-کارنیتین تفاوتی در این متغیرهای مطالعهشده نسبت به کوشش کنترل ایجاد نکرد. بهطورکلی، مصرف مکمل کافئین با تغییر در سوبسترای مصرفی بهسمت چربی سبب بهبود عملکرد استقامتی میشود و مصرف همزمان با ال-کارنیتین میتواند این اثر را تشدید کند.
The purpose of the current study was to investigate the effect of coingestion of caffeine and L-carnitine supplements on substrate selection during exercise and its probable effect on endurance performances in elite male karate. Twelve elite athletes performed a progressive standard test following placebo (250 mg Lactose), caffeine (5 mg/kg), l-carnitine (3 g), and caffeine and l-carnitine (5 mg/kg, 3 g) consumption in four sessions separated by one-week interval. Respiratory gases and blood samples were collected before and after exercise. Cross over point (COP), as a point that metabolic substrate changes from fat to carbohydrates, and Fatmax, as a point at which fat has the highest contribution to energy supply, were determined, workload and oxygen consumption corresponding to them were extracted, and compared among trials by repeated measures analysis of variance. Following consumption of caffeine alone and in combined with L-carnitine, the changes in plasma free fatty acid (FFA) during exercise, workload and oxygen consumption corresponding to COP and Fatmax points were significantly higher compared to the control trial (all P < 0.05). The values of these variables in combined trial were significantly higher than those found in the caffeine trial (all P < 0.05). L-carnitine consumption did not induce significant change in these variables compared to the control trial. In sum, Caffeine consumption improves endurance performance through changing substrate selection during exercise toward fat and this effect could be exacerbated by simultaneous consumption of L-carnitine.
Machine summary:
استادیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان تاريخ دريافت: 02/08/1398 تاريخ پذيرش: 16/11/1398 چکیده هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تأثیر مصرف همزمان مکملهای کافئین و ال-کارنیتین بر انتخاب سوبسترای مصرفی درحین تمرین و اثر احتمالی آن بر عملکرد استقامتی در مردان کاراتهکار نخبه بود.
پس از مصرف کافئین و ترکیب کافئین و ال-کارنیتین، میزان تغییرات اسید چرب پلاسما (FFA) درحین تمرین، بار کاری و اکسیژن مصرفی معادل با آستانة بیهوازی، نقاط Cross over و Fatmax نسبت به کوشش کنترل بیشتر بود (همه 0.
ازطرفدیگر، مصرف ال-کارنیتین بهتنهایی نیز ممکن است بهدلیل فراهمنبودن اسیدهای چرب آزاد، اثربخشی درخور توجهی بر اکسیداسیون چربی نداشته باشد؛ بنابراین، با توجه به اینکه اثر این دو مکمل بهنوعی تکمیلکنندة یکدیگر است و آزادسازی و انتقال میتوکندریایی اسید چرب را بهطور همزمان انجام میدهند، این احتمال وجود دارد که مصرف همراه با هم آنها بتواند سوبسترای مصرفی درحین تمرین را دستخوش تغییر کند و وقوع COP را بهتأخیر بیندازد.
در پژوهش حاضر، ابتدا برای اطمینان از تأثیر مکملهای کافئین و ال-کارنیتین بر انتخاب سوبسترا و عملکرد استقامتی، اثرهای این دو مکمل بر تغییرات FFA و TG پلاسما بعد از انجام آزمون استاندارد فزایندة ارگومتری سنجیده شدند و نتایج از افزایش بیشتر سطوح FFA درپی مصرف کافئین بهتنهایی یا در ترکیب با ال-کارنیتین نسبت به کوشش کنترل حاکی بود.
دلیل آشکار دال بر افزایش سوخت چربی درپی مصرف مکمل کافئین بهتنهایی و بهصورت ترکیبی، بالاتربودن اکسیژن مصرفی و بار کاری معادل نقطة Fatmax در این کوششها نسبت به کوشش کنترل بود.