Abstract:
سابقه و هدف: آلزایمر یک بیماری نورودژنراتیو است که مشخصۀ آن کاهش حافظه و عملکردهای شناختی است. کتابهای نگارش شده در زمینۀ طب سنتی یکی از درمانهای موثر برای فراموشی را فلفل قرمز ذکر کردهاند و در نسخههای متعدد طب اسلامی از فلفل قرمز برای درمان فساد ذکر (فراموشی) نام برده شده است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر فلفل قرمز بر میزان استیلکولین استراز و دانسیتۀ نورونی هیپوکمپ موشهای صحرایی مبتلا به دمانس (بهعنوان عوامل موثر بر بیماری) است.
مواد و روشها: در این مطالعه، ابتدا دوز مناسب فلفل قرمز به دست آمد و سپس ۲۱ راس موش صحرایی نر نژاد ویستار در سه گروه ۷ تایی قرار گرفتند که عبارت است از: Sham، آلزایمر-رژیم معمولی و آلزایمر-رژیم فلفل. مدل آلزایمر با استفاده از جراحی استریوتاکس و تزریق استرپتوزوسین القا شد و پس از دریافت رژیم غذایی به مدت سه هفته، میزان استیلکولین استراز و دانسیتۀ نورونی بافت هیپوکمپ در نواحی CA۱، CA۲ و CA۳ بررسی شد.
یافتهها: میزان استیلکولین استراز هیپوکمپ در گروه آلزایمر-رژیم فلفل نسبت به گروه آلزایمر-رژیم معمولی کاهش معنیداری (p <۰. ۰۵) نشان داد و دانسیتۀ نورونی گروه آلزایمر-رژیم فلفل نسبت به گروه آلزایمر-رژیم معمولی در نواحی CA۱ (p <۰. ۰۵)، CA۲ (p <۰. ۰۱) و CA۳ (p <۰. ۰۱) افزایش داشت.
نتیجهگیری: نتایج به دست آمده نشان دادند که مصرف رژیم غذایی حاوی ده درصد فلفل قرمز توانست اختلال حافظه را در موشهای نر مدل آلزایمر از طریق کاهش میزان استیلکولین استراز و افزایش دانسیتۀ نورونی اصلاح کند.
Background and Purpose: Alzheimer's disease is a neurodegenerative disorder characterized by memory loss and cognitive function. Books written in the field of traditional medicine mention one of the effective cures for Alzheimer’s disease is red pepper. The aim of this study was to determine the effect of red pepper on the level of acetylcholinesterase (AChE) and hippocampal neural density in rat model of Alzheimer’s disease.
Methods and Materials: By Using a pilot study the effective dose of red pepper was determined. 21 male wistar rats were divided into three groups (n=7): sham, SAD (Sporadic Alzheimer’s disease) + normal diet and SAD+ red pepper diet. Alzheimer’s disease was induced by stereotaxic surgery and streptozotocin injection. After 3 weeks treatment, the levels of AChE and neural density was investigated.
Results: The level of hippocampal AChE in SAD+red pepper compared with SAD+normal diet was decreased (p
Conclusion: The results showed that receiving a diet containing 10% of red pepper could improve memory impairment in rat model of Alzheimer’s disease by reducing AChE and increasing neural density.