Machine summary:
"ما نیز در این مورد با بارتولد هم فکر هستیم:با قاطعیت میتوان گفت که نام اوران در اثر فخر الدین مبارکشاه آمده و با اورانیان که در تاریخ جهانگشای جوینی مورخ عهد مغول به عنوان قبیلهای از قبایل قانقلی-قبچاق آمده است،یکی هستند.
به معنی این کلمه نیز که تفاوت لهجه به صورت توکوش هم خوانده میشود،خیلی آسان میتوان پیبرد:(دعوا، مجادله،جنگ،صیغهء،امر همان ریشه) بین اسامی قدیمی ترکی اسمهای شبیه به این کلمه وجود دارد،مثلا؛همان طوری که در دوره سلجوقیان دیده میشود،کلمهء توتوش که هم از لحاظ ساختار کلمهای و هم از نظر معی با این متفاوت نیست،اضافه میشود که در سلسلهء سلجوقیان به اسم تکش نیز برمیخوریم مثلا عموی سلطان برکیاروق به این نام بوده است.
در بعضی نسخ،نام پسر او گرچه به صورت«فیران»نوشته شده ولی نوشته این اسم به مرکب از یوغور زادگان(یعنی فرزندان امرای منسوب به قبیلهء اویغور)1 نژاد او فرستاده که اگر او نیز مناسب دانست،مانند سال پیش عملیات نظامی علیه زمینهای قراختایی در زمستان امسال انجام داده شود و در این مورد منتظر اوامرش میباشد.
1 خلاصه،همانطوری که میبینید،تحقیقاتی در مورد فهرست ذکر اسامی اماکن صورت گرفته،در این مورد نتایج صریحی به دست نداده است اگر چه،بنا به نوشتهء ابن حجر،در قرن چهاردهم در بین امرای تحت سلطهء مصر-سوریه به دو امیر به نام اوران برمیخوریم،2در مورد ارتباط آنها با اورانیان مطلبی نمیتوان گفت.
در کتاب عمدة التواریخ که از طرف انجمن تاریخ ترک منتشر شده(ص 431)از میرزاهایی که پسر اوراق بودهاند،نام برده میشود که از متون تاریخی و اسناد رسمی مربوط به کریمه میتوان پیبرد که لازم است این کلمه به صورت اوران خوانده شود."
Automated keywords:
اوران
،
اطلاعات
،
قبیلهء اوران
،
اورانیان
،
مغول
،
اسم
،
قبیله اوران
،
نام اوران و قبیلهء اورانیان
،
قبایل قانقلی
،
ورنک