چکیده:
ﻻزﻣﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی و ﺑﻪ دﻧﺒﺎل آن ﮐﻨﺘﺮل ﺑﻪ ﻋﻨﻮان دو وﻇﯿﻔﻪ ﻣـﺪﯾﺮﯾﺖ در ﺷـﺮﮐﺖ ﻫـﺎیﺗﻮﻟﯿﺪی ﺑﻮﯾﮋه ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪی ﻗﺎرچ ﺧﻮراﮐﯽ، در اﺧﺘﯿﺎر داﺷﺘﻦ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه اﺳـﺖ ﮐﻪ ﺧﻮد ﻣﺤﺼﻮل ﯾﮏ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺣﺴﺎﺑﺪاری ﺻﻨﻌﺘﯽ ﯾﺎ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.در اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ اﺑﺘﺪا ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﯽ واﺣﺪ ﻫﺎی ﻓﻌﺎل در ﺣﻮزه ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﻣﻌﯿﻦ ﮔﺮدﯾﺪ ﮐﻪ ﻫﯿﭻﮐﺪام از اﯾﻦ واﺣﺪ ﻫﺎ از ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺣﺴﺎﺑﺪاری ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﻣـﺪون در اﻣـﺮ ﺗﻌﯿـﯿﻦ ﺑﻬـﺎیﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﺧﻮد اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﺑﺎ اﺛﺒﺎت اﯾﻦ ﻓﺮﺿﯿﻪ ﮐﻪ در ﺻﻨﻌﺖ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻗﺎرچاز ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺣﺴﺎﺑﺪاری ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﯽ ﮔﺮدد، ﻃﺮاﺣـﯽ و ﺑـﻪ ﺗﺎﯾﯿـﺪ رﺳـﺎﻧﺪنﺳﯿﺴﺘﻢ ﺣﺴﺎﺑﺪاری ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﻣﻮرد ﻟﺤﺎظ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﭘﺲ از ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻣﺒﺎﻧﯽ ﻧﻈﺮیو ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪ ای و ﻣﯿﺪاﻧﯽ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﻬﺖ اراﺋﻪ اﻟﮕـﻮی ﺑﻬـﺎی ﺗﻤـﺎم ﺷـﺪه ﯾﮑـﯽ ازواﺣﺪﻫﺎی ﻓﻌﺎل در ﺣﻮزه ﺗﺤﻘﯿﻖ ﮐﻪ اﮐﺜﺮ وﯾﮋﮔﯿﻬﺎی ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ را در ﺑﺮداﺷﺖ، اﻧﺘﺨـﺎب وﺿﻤﻦ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪی آن، از ﻧﺰدﯾـﮏ ﺗﻤـﺎم ﻋﻮاﻣـﻞ ﻣـﻮﺛﺮ در ﺑﻬـﺎی ﺗﻤـﺎم ﺷـﺪه ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ آن اﻟﮕﻮی ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻃﺮاﺣﯽ ﮔﺮدﯾﺪ.ﺟﻬﺖ اﻃﻤﯿﻨﺎن از ﮐﺎرﺑﺮدی ﺑﻮدن ﺳﯿﺴﺘﻢ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی ﭘﺲ از ﺣﺼﻮل اﻃﻤﯿﻨﺎن از ﻧﺒـﻮد وﻓﻘﺪان اﻃﻼﻋﺎت ﻗﺎﺑﻞ اﺗﮑﺎء ﺟﻬﺖ آزﻣـﻮن ﺳﯿـﺴﺘﻢ ﻃﺮاﺣـﯽ ﺷـﺪه در ﺷـﺮﮐﺖ و ﻣﺤـﯿﻂﺗﺤﻘﯿﻖ از روش دﻟﻔﯽ ﺑﺮای ﺗﺎﯾﯿﺪ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ آن اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدﯾﺪ. در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺑﺮآﯾﻨﺪ دو روش در ﻣﺠﻤﻮع ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﺪه ﻋﻤﻠﯽ، ﮐﺎرﺑﺮدی و اﺟﺮاﯾﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
The prerequisite for Planning, and then Control as the two responsibilities in management in production companies, especially in producing edible mushroom, is having the cost, the cost in which the production of a proper cost accounting has been followed.
Present research is about «examining the existence of cost accounting systems in the industry, followed by proposing a suitable costing system».
Two hypothesis were suggested, “ as a lack of costing system on the industry “ and “ the possibility of development of an appropriate costing system for the industry “.
In order to make sure that the developed system is practical, and in the absence of reliable input data, Delphi examination method is used and the system is judged by scholars and experts.
خلاصه ماشینی:
2-9- ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎری ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎری اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪی ﻗﺎرچ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ و از آﻧﺠﺎ ﮐـﻪ ﺑﻨـﺎ ﺑـﺮ آﻣﺎر ﻣﻮﺟﻮد ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺳﺎل 4831 از011 واﺣﺪ ﻓﻌﺎل در زﻣﯿﻨﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻗـﺎرچ در ﮐـﻞ ﮐـﺸﻮر ﺣﺪود 07 درﺻﺪ واﺣﺪﻫﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪی ﻗﺎرچ در اﺳﺘﺎن ﺗﻬـﺮان ﻣـﺴﺘﻘﺮ اﺳـﺖ، ﺗﻤﺮﮐـﺰ اﯾـﻦ ﺑﺮرﺳﯽ اﺳﺘﻔﺎده از ﺣﺴﺎﺑﺪاری و روشﻫﺎی آن در ﺧﺼﻮص ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮐﺸﺎورزی ..................
ﺟﺪول ﺷﻤﺎره 2 ﻋﻮاﻣﻞ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻗﺎرچ ﺧﻮراﮐﯽ را ﻧﺸﺎن ﻣﯽ دﻫﺪ: ﺟﺪول 2 - رﯾﺰ ﻋﻮاﻣﻞ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮل ﻗﺎرچ ﺧﻮراﮐﯽ ﻣﻮاد ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﻣﺮاﺣﻞ ﺳﺮﺑﺎر ﮐﺎرﺧﺎﻧﻪ دﺳﺘﻤﺰد ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻗﺎرچ ﻫﺰﯾﻨﻪ آب، ﺑﺮق، اﺳﺘﻬﻼک ﺗﺮاﮐﺘﻮر، ﺑﯿﻞ آﺑﮕﯿﺮی، ﻣﺨﻠﻮط ﮐﻮد ﻫﺰﯾﻨﻪ دﺳﺘﻤﺰددرﻣﺪت02روز ﮐﻠﺶ و ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ و دﺳﺘﮕﺎه ﻫﻤﺰن)(Mixer ﻣﺮﻏﯽ و ﻫﻢ ﺑﺮای ﮐﺎرﮔﺮان ﻣﺮﺑﻮط ﮐﻮد ﻣﺮﻏﯽ ﺗﻮﻟــــــﯿﺪ ﮐﻤﭙـــــــﻮﺳﺖ زدن)( Mix ﻣﻼس و اﻓﺰودﻧﯽ ﻫﺎی دﯾﮕﺮ ﻫﺰﯾﻨﻪ دﺳﺘﻤﺰد ﺑﺮای ﮐﺎرﮔﺮان اﺳﺘﻬﻼک ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻗﺎﻟﺐ ﺑﻨﺪی و دﺳﺘﮕﺎه ﻣﺮﺑﻮط در ﻣﺪت 8 روز و در ﺳﻨﮓ ﮔﭻ ﻗﺎﻟﺐ ﺑﻨﺪی ﺑﻮﻧﮑﺮ ﻓﯿﻠﺮ زﻣﺎن اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻪ ﺗﻮﻧﻞ ﭘﺎﺳﺘﻮرﯾﺰه اﺳﺘﻬﻼک دﺳﺘﮕﺎه ﻫﺎی ﻫﻮاﺳﺎز، دﯾﮓ ﺑﺨﺎر و اﺳﺘﻬﻼک ﺗﻮﻧﻞ ﻫﺎی ﭘﺎﺳﺘﻮرﯾﺰه و - - ﭘﺎﺳﺘﻮرﯾﺰه دﺳﺘﻤﺰد ﻣﺪﯾﺮ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺮرﺳﯽ اﺳﺘﻔﺎده از ﺣﺴﺎﺑﺪاری و روشﻫﺎی آن در ﺧﺼﻮص ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮐﺸﺎورزی ..................
ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﮐﻤﭙﻮﺳﺖ و اﺳﭙﺎن )ﺑﺬر ﻗﺎرچ( ﮐﻪ ﻫﺮ 2 ﺑﻌﻨﻮان ﻣﺎده اوﻟﯿﻪ ﻣـﺴﺘﻘﯿﻢ در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻗﺎرچ در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮐﺸﺖ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻣﺨﻠﻮط ﻣﯽ ﮔﺮدد، ﺑﺎﯾـﺪ ﺑﻌﻨـﻮان ﻣـﻮاد اوﻟﯿـﻪ ﺑـﻪ ﻣﺤﺼﻮل ﻗﺎرچ ﺗﺨﺼﯿﺺ داده ﺷﻮﻧﺪ 1-21- ﻧﺤﻮه ﮔﺮدش ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪی در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮل ﻗﺎرچ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی ﺑﺮای ﺛﺒﺖ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎ در اﯾﻦ اﻟﮕـﻮ، ﺳﯿـﺴﺘﻢ ﻫﺰﯾﻨـﻪ ﯾـﺎﺑﯽ واﻗﻌـﯽ ﯾـﺎ ﺗﺎرﯾﺨﯽ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ.