خلاصه ماشینی:
"بسیاری از اندیشهها، نظریهها و نظرات ما درباره اشیا و پدیدهها،غالبا به منظمترین و منطقیترین طریقی بررسی و آزمایش شدهاند،لکن آنها حتی اگر حقیق نیز بوده باشند زمانی اندیشه پردازانه،و اغلب کاملا و موهوم، بودهاند،اما در جریان تکامل اندیشهها،تکامل دانش نیز تحقق مییابد که تکامل اندیشههاییست که نه تنها با واقعیت منطبق می- شوند،بلکه این انطباق آزمایش و اثبات میشود.
میزن قابل اعتماد بودن حواس آیا بشر میتواند به حواس خود اعتماد کند؟از کجا میتوانیم بدانیم که حوسا ما نیز،همچون رؤیاها،و تخیلاتمان،ما را فریب نمیدهد؟معمولا از کجا می- دانیم که،طبق دریافت ما چیزی وجود دارد؟ برای پاسخگویی به این پرسشها باید به خاطر داشت که دریافتی که از اشیاء پدیدهها کسب و بنیاد میشود،در مسیر فعالیت عملیست.
بجز یک چنین درگیری عملی با اشیای پیرامون بشر،طریق دیگری برای پیبردن به اینکه آیا دریافتهای انسان با اشیا و پدیدهی پیرامونش مطابقت میکند دارد یا نه،و در واقع،آیا اشیا و پدیدههای پیرامون ما با دریافت- های ما از آنها،مطابقت میکند یا نمیکند-طریق دیگری وجود ندارد،لکن هنگامی که بشر طبق دریافتهای خود عمل میکند،و هنگامی که اشیا و پدیدهها را- طبق کیفیاتی که از آنها دریافت میکند-مورد استفاده قرار میدهد، آنگاهست که هم انطباق دریافت- های خود را با واقعیت خارج از خود،آزمایش میکند و هم میزان این انطباق را.
دومین جنبه،کیفیست- وقتی دانش بیشتری کسب شد،این افزایش دانش،نه تنها دانشی را که قبلا وجود داشته بیتاثیر نمی- گذارد،بلکه دانش اشیا و پدیده- های جدید،و افزایش دانش، پرتوی تازه برآنچه قبلا شناخته شده بوده میافکند،و در نتیجه،می- توان نکات بسیار مهم تازهیی در آنچه قبلا بنیاد گرفته،یافت- و ضمنا-در پرتو دانش جدید، میتوان دریافت که برخی از نتایج نادرست در دانش قدیم هست که از جهات مختلف،نیاز به بررسی و تنظیم مجدد دارد."
کلید واژه های ماشینی:
دانش
،
تکامل
،
مادی
،
آزمایش
،
کسب
،
روند تکامل اجتماعی
،
تولید
،
کسب دانش
،
عمل
،
بنیاد