Abstract:
دانش ضمنی ابزار بسیار با اهمیتی در توسعه پایدار سازمانها
است. با وجودی که دانشمندان و دست اندرکاران مربوطه متوجه کاربرد روزافزون رسانه های اجتماعی در انتقال دانش ضمنی شده اند، اما تحقیقات تجربی موجود اطلاعات کافی در مورد این شده اند، اما تحقیقات تجربی موجود اطلاعات کافی در مورد این پدیده را ارائه نمی کند. این تحقیق از آن روی بدیع و جدید است که به کشف و بررسی این موضوع پرداخته که رسانه اجتماعی مورد استفاده برای منتورینگ چه زمان و چگونه (به طور مثال، منتورینگ الکترونیکی نوظهور) باعث پیشبرد فراگیری دانش ضمنی در سازمان های پایدار می شود. در این مطالعه شش فرضیه ارائه می شود که طبق آن پیش بینی می شود چگونه منتورینگ از طریق رسانه اجتماعی باعث پیشبرد یادگیری
دانش ضمنی براساس دو عامل مداخله گر می شود. به علاوه، دو ویژگی رسانه اجتماعی، دو فرآیند مداخله ای را تعدیل می کنند. محققین دو مطالعه طولی سه بعدی در 45 شرکت پایدار انجام
دادند و 156 مورد معتبر به دست آوردند. همه فرضیه ها مورد تایید هستند. یافته ها نشان می دهد اثرات منتورینگ در رسانه اجتماعی بر یادگیری دانش ضمنی به واسطه مکانیزم یادگیری عاطفی (یعنی تمایل) و مکانیزم یادگیری شناختی (یعنی مدل ذهنی اشتراک گذاری SMM حاصل می گردد. به علاوه، دو فرآیند مداخله ای توسط دو قابلیت رسانه اجتماعی تعدیل می شود (یعنی حضور اجتماعی و همزمانی). این مطالعه ادبیات تحقیق موجود در زمینه منتورینگ الکترونیکی و ادبیات تحقیق در زمینه مدیریت یادگیری دانش پایدار را با یکدیگر ادغام و پیوند می دهد. همچنین به مدیران بینش کافی می دهد تا برای بهبود یادگیری دانش پایدار (TKA) در سازمان های پایدار، رسانه اجتماعی را به شکلی کارآمد با منتورینگ درآمیزند.
Machine summary:
در طول فرآیند تعامل شبه کارآموزی، تنها یادگیرندهای که قدر حامل را میداند (تمایل مثبتی نسبت به او دارد) انگیزه مشاهده فعالانه او به عنوان مدل و الگو را The Effect of Social Media-Enabled Mentoring on Online Tacit Knowledge Acquisition within Sustainable Organizations: A Moderated Mediation Model - دانشکده مدیریت و اقتصاد، موسسه فناوری پکن، پکن 100081، چین؛ Tiananyang@bit.
طبق MDP، کارآمدی منتورینگ براساس رسانه اجتماعی باید با منتورینگ و اطلاعات و قابلیتهای فناوری ارتباطات 5 Tacit Knowledge Acquisition (TKA) Cognitive and Affective Learning Theory(CALT) Media-Dependent Perspective (MDP) Shared Mental Model(SMM) Information and Communications Technology(ICT) رسانه اجتماعی تناسب داشته باشد ]24[.
به عنوان مثال، ما به این نتیجه رسیدهایم که منتورینگ از طریق رسانه اجتماعی تنها زمانی که همزمانی بالا است با شکل دادن SMM (مدل ذهنی اشتراکگذاری) منجر به افزایش کسب دانش ضمنی میشود.
اگرچه برخی از محققان پیشنهاد کردهاند که IS (به عنوان مثال، رسانههای اجتماعی) میتواند بهطور غیرمستقیم یادگیری دانش ضمنی (TKA) را با ایجاد ارتباطات چند کاناله و محیط تعامل بین فردی که یادگیری آنلاین در آن تعبیه شده است، تسهیل Information System(IS) کند [13،31]، اما مطالعات تجربی کمی نحوه تأثیر فنآوری اطلاعات و ارتباطات بر یادگیری دانش ضمنی در زمینه آنلاین برای پر کردن این شکافها را مورد بررسی قرار دادهاند.
بر این اساس، ما MDP را در CALT ادغام کردیم تا بررسی کنیم که چگونه منتورینگ پایدار با قابلیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات رسانههای اجتماعی (مانند همزمانی و حضور اجتماعی) در تعامل است و بر حالات یادگیری عاطفی و شناختی کاربران تأثیر میگذارد که در نهایت یادگیری دانش ضمنی (TKA) را بهبود میبخشد.
Keywords:
تمایل
،
حضور اجتماعی
،
همزمانی
،
منتورینگ در رسانه جمعی
،
مدل ذهنی اشتراکگذاری
،
یادگیری دانش ضمنی