Machine summary:
وقتی از شایستگیهای مدیران صحبت میکنیم، باید به این نکته توجه کنیم که عملکرد بهرهورانه یک مدیر به رغمِ تسلط او بر دانش مدیریتی در حوزه کاری خودش و کسب مهارت و حتی توانمندی در مدیریت وضعیتهای بحرانی و غیرمتعارف و غیرمعمول، بستگی به ویژگیهای شخصیتی او دارد.
-پیرو سوال اول، برای خوانندگان ممکن است این سوال مطرح شود که ابزار سنجش این شایستگی چیست و چگونه بهطرز مناسبی میتوان نسبت به ارزیابی و سنجش شایستگی کارکنان به شکل عام اقدام نمود؟ لطفاً در این خصوص از استانداردهای جهانی صحبت نمایید و بفرمایید چه تفاوتهایی ماهوی و روششناسی با مسیر ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران داخل کشور قابل مشاهده است ؟ در فرایند سنجش شایستگیها، شاید آسانترین بخش مربوط به سنجش دانش کاربردی سازمانی باشد (البته در اینجا منظور از دانش، معلومات سازمانی است).
-از دیدگاه شما مهمترین چالشهای گذشته تاکنون شایستگی مدیران در احراز جایگاه مدیریتی، عملکردی و توسعه بنیاد و زمینههای آن از ابعاد مختلف سیاسی، قانونی و کارکردی را در چه مواردی میتوان تبیین و تشریح نمود؟ آیا مسیر طی شده تاکنون را بهویژه از حیث لزوم تطبیق با سیاستهای کلی نظام اداری و همچنین لزوم نظرداشت توسعه ملی و سرزمینی را مناسب ارزیابی مینمایید؟ شاید اولین و مهمترین چالش در این حوزه این باشد که از خودمان بپرسیم، سازمانهای ما به چه میزان، خواهانِ حضور مدیران شایسته هستند؟ در ظاهر پاسخ قاطعانهای به این سوال خواهیم شنید.
این رویداد پیامی مهم به همه کارکنان علاقمند به تصدی پستهای مدیریتی میدهد که برای کسب جایگاه مدیریت باید نسبت به توسعه شایستگیهای خود منطبق با مدل شایستگی سازمانی اقدام نمایند.