Abstract:
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدارس هوشمند در یاددهی - یادگیری زبان انگلیسی (درک مطلب) است. متغیر مستقل، آموزش در مدرسة هوشمند و متغیر وابسته، یادگیری زبان انگلیسی (درک مطلب) میباشد. روش پژوهش شبهآزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل است. در پژوهش حاضر، از میان مدارس راهنمایی پسرانه شهرکرد (ناحیه ۲) «مدرسة راهنمایی سعدی» بهعنوان مدرسة هوشمند (گروه آزمایش) و «مدرسة راهنمایی کاشانی» بهعنوان مدرسة سنتی (گروه کنترل) انتخاب شدند. متن درس هشتم زبان انگلیسی سوم راهنمایی برای انجام آزمایش در نظر گرفته شد. در ابتدا، بین سطح دانش اولیة دانشآموزان دو گروه تفاوت معنیداری دیده نشد. بعد از آزمایش، بهمنظور سنجش میزان یادگیری پسآزمونی از هر دو گروه به عمل آمد. میانگین نمرات گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. برای آزمودن فرضیه پژوهش، از آزمون t مستقل استفاده شد. این آزمون با اطمینان ۹۵ درصد (۴۰/۳) محاسبه گردید که بیانگر تفاوت معنیدار بین میانگینهای دو گروه است. نتیجة یادشده نشاندهندة آن است که هوشمندسازی مدارس به بهبود فرایند یاددهی - یادگیری زبان انگلیسی (درک مطلب) کمک میکند و بهکارگیری آن در آموزش و یادگیری درس زبان انگلیسی مورد تاکید است.
Machine summary:
"Key Words: smart schools, traditional schools, English learning (Comprehension) چکیده هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر مدارس هوشمند در یاددهی - یادگیری زبان انگلیسی (درک مطلب) است.
بهویژه که رایانه و ابزارهای سمعی و بصری میتوانند دانشآموزان را با مسائل زندگی روزمرهشان درگیر کنند (شهرکیپور و همکاران، ۱۳۸۲) معلمان زبانهای خارجی بهخوبی آگاهاند که یادگیری زبان خارجی ابعاد اجتماعی مهمی دارد و بنابراین، لازم است در روشهای آموزش زبان به استفاده از فناوریهای نو آموزشی و ارتباطی توجه شود.
با در نظر گرفتن همگنی سطح دانش اولیة دانشآموزان (در هر دو نمونه تفاوت چشمگیری میان این دو گروه وجود نداشت) در مدرسة هوشمند با توجه به دسترسی به ابزار فناوری از جمله تابلو هوشمند و بهکارگیری نرمافزارهای GOSS و GSB و کتاب الکترونیکی بدون استفاده از کتابهای چاپ شده و روش سنتی متن یکی از دروس کتاب سوم راهنمایی (درس هشتم) به دانشآموزان آموزش داده شد.
در نتیجه، فرضیة این پژوهش مبتنی بر اینکه هوشمندسازی مدارس بر میزان افزایش یاددهی - یادگیری زبان انگلیسی سال سوم راهنمایی در درک مطلب (Comprehension) تأثیر مثبت دارد، تأیید میشود.
بهطور کلی، میتوان اینگونه جمعبندی کرد که فناوریها و رسانههای جدید مورد استفاده در امر آموزش در مدارس هوشمند قادرند محیطهای یادگیری را دگرگون و جذاب کنند، سبب جذب دانشآموزان به فرایند یادگیری شوند، محرکهای انگیزاننده و تقویتکنندهای به روند آموزش و یادگیری تزریق نمایند تا کیفیت آموزشی بهبود یابد و محیطهای خشک و کسالتبار آموزش سنتی به فضاهایی غنی و پربار و سرشار از لذت یادگیری تبدیل شوند."
Keywords:
مدارس هوشمند
،
مدارس سنتی
،
یادگیری زبان انگلیسی (درک مطلب)
Automated keywords:
یادگیری زبان انگلیسی
،
مدارس هوشمند
،
مدارس هوشمند بر فرآیند یاددهی
،
یادگیری درس زبان انگلیسی
،
فناوری
،
دانشآموزان
،
پژوهش
،
آموزش و یادگیری درس زبان
،
تأثیر مدارس هوشمند بر فرآیند
،
درک مطلب