Machine summary:
"آثار هنریای که با حمایت ازبکان در آسیای مرکزی صورت گرفت،به لحاظ شکل و سبک به الگوهایی اتکاء داشت که در قرن نهم هجری قمری/پانزدهم میلادی در عهد تیموریان بنیاد نهاده شد.
بخارا در نیمه دوم قرن دهم هجری قمری/شانزدهم میلادی در عهد شاخه دیگری از خاندان شیبانی،و در زمان حکومت عبد الله بن اسکندر شکوفا گشت.
به عنوان نمونه«هفت مجلس» نسخهای از فتحنامهء محمد شادی،دارای هیاکل بزرگ با چهرههای مغولی است که احتمالا آنها را از نمونههای نیمه قرن نهم هجری قمری/پانزدهم میلادی گرفتهاند.
موضوعهایی که برای چهار مجلس از آن انتخاب شده-صحنهای از شب با هلال ماه و آسمان پرستاره،صحنهء مدرسه،پذیرایی،و شکار-مشخصهء سبک مکتب بهزاد است که در هرات در دهههای آخر قرن نهم هجری قمری/پانزدهم میلادی در هرات رواج داشت،و در آنها هیاکل گرد، روکار عمارتهایی از«رویلرو»و تقسیمبندی به دشتهای ساده سبک اولیهء مزبور محفوظ مانده است.
نام نقاشان و خوشنویسان متعدد دیگری که در قرن یازدهم هجری قمری/هفدهم میلادی در کارگاه هنری دربار در بخارا به کار مشغول بودند،در تاریخ عالمی که برای سبحان قلی حکمران توقا تیموری فراهم گردید،آمده است.
جد او خواجه سعد در توسعهء بخارا که در نیمه دوم قرن دهم هجری قمری/ شانزدهم میلادی در دورهء عبد الله بن اسکندر حاکم شیبانی صورت گرفت،نقش داشت.
این اثر،نشاندهندهء طبیعت سنتی مصور سازی کتاب در آسیای مرکزی قرن یازدهم هجری قمری/هفدهم میلادی است:هیاکل بزرگ در نوعی ترکیب کلی و داخلی آوردهشده که دستکم،قرنی در بخارا به صورت استانده درآمده بود،با این حال، نقشهای ظریف کاشی به صورت ساده درآمده است."
Automated keywords:
بخارا
،
تیموری
،
هنری
،
مدرسه
،
شیبانی
،
قرن دهم هجری
،
رنگ
،
سبک
،
مسجد
،
نقاشی