چکیده:
این تحقیق با هدف طراحی و تدوین استراتژی های پورتفولیو کسب و کارهای بیمه موسسه فرهنگیان صورت گرفته است. تحقیق حاضر بر مبنای نتیجه یا دستاورد تحقیق از نوع کاربردی بوده که داده های لازم به صورت پیمایشی با استفاده از ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری شده اند. همچنین جهت تدوین استراتژی های پورتفولیو، از روش شناسی ماتریس جذابیت بازار و موقعیت رقابتی استفاده گردید.
نتایج تحقیق نشان می دهد که با توجه به موقعیت رقابتی و جذابیت بازار کسب و کارهای بیمه موسسه فرهنگیان استراتژی اصلی رشد و توسعه، استراتژی مناسب می باشد که در قالب استراتژی فرعی رسوخ در بازار، توسعه محصول، یکپارچگی افقی و تنوع پیشنهاد می گردند.
خلاصه ماشینی:
نتایج تحقیق نشان می دهد که با توجه به موقعیت رقابتی و جذابیت بازار کسب و کار های بیمه موسسه فرهنگیان استراتژی اصلی رشد و توسعه ، استراتژی مناسب می باشد که در قالب استراتژی فرعی رسوخ در بازار، توسعه محصول ، یکپارچگی افقی و تنوع پیشنهاد می گردند.
با توجه به هر چه رقابتی ترشدن بازار فعالیت های اقتصادی و انتفاعی، موسسه فرهنگیان به عنوان یک شرکت مادرتخصصی بر آن شده است تا پس از بررسی هر یک از کسب و کارهای چندگانه خود، نسبت به تدوین استراتژی های پورتفولیوی مناسب خود اقدام نماید.
هر یک از واحدهای کسب و کار شرکت بر اساس دو بعد استراتژیک موقعیت رقابتی یا سهم نسبی بازار (بر روی محور x ها) و نرخ رشد بازار یا صنعت مربوطه (بر روی محور y ها) روی این ماتریس ترسیم می شوند(سجف ، ١٣٨٣).
از ترکیب این ابعاد استراتژیک چهار وضعیت استراتژیک بدست می آید: علامت های سئوال ، ستاره ، گاوشیرده و سگ : (رجوع شود به تصویر صفحه) منبع : هانگر ویلن ، ١٣٨٤ • علامت سئوال (که گاهی آن را "بچه شیطان "١ یا "گربه وحشی "٢ نیز می نامند)، کسب و کارها و محصولات جدیدی هستند که بازار بالقوه خوبی دارند، اما برای تهیه آنها منابع مالی بسیاری مورد نیاز است .
یکی از ابزارهای مهم و رایج جهت تحلیل و تدوین استراتژی پورتفولیوی کسب و کارهای شرکتهای مادر ماتریس جذابیت بازار/موقعیت رقابتی می باشد که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت .