Machine summary:
"». 1 طبق این نظریه،حاجیگیرای در لیتونی تولد یافته بود،در سال 8241 م مساعی زیادی را برای به دست آوردن فرمانفرمایی و کسب قدرت در اردوی زرین به عمل آورد،لیکن پس از شکست در این -------------- (Istanbul,1955),vol.
خانها غالبا عملی را با مشورت و همراهی عثمانیها انجام نمیدادند و از طرف دیگر مناسبات سیاسی جداگانهء خود را با لهستان و مسکو ادامه میدادند،و در داخل کریمه نیز به عنوان مقامات رسمی با حقوق و امتیازات مخصوص به خود و دارای استقلال و حاکمیت عمل مینمودند؟ به منظور درک مفهوم ایجاد مناسبات سیاسی کریمه-عثمانی،حوادث سالهای 8741-6641 م(سال مرگ حاجیگیرای،و سالی که طی آن منگلی گیرای Mengli Giray خود را به عنوان خادمی مطیع برای اربابش -سلطان عثمانی-نشان داد)نخست باید مورد مداقه قرار گیرد.
معاهدهء عثمانی-کریمهای برای مدت زیادی مورخان روسی و غربی بر این باور بودهاند که در سال 8741 م،منگلیگیرای و سلطان محمد دوم عهدنامهای را به امضا رساندهاند که در آن بعضی موارد به تفصیل در باب حاکمیت عثمانیها در کریمه قید شده بود.
2تا اواخر قرن هفدهم،هنگامی که اولیا چلبی توصیف رزمی و حماسی خود را دربارهء قلمرو عثمانی و قوانین و مقررات و سازماندهیهای آنان به رشتهء تحریر در میآورد،شاید آن باورهایی را که از مناسبات بین خانمها و سلاطین داشت،در خلال معاهدهء مرقومهاش آورده باشد و در قرن هیجدهم این باورها از طرف کسانی که ذینفع بودند، مورد قبول قرار گرفته باشند.
علامت دیگر نشاندهنده استقلال نسبی کریمه،این بود که تا نیمهء آخر قرن هیجدهم،خانها به ضرب سکه به نام خود ادامه دادند،مسکوکاتی که مهر گیرای را بر خود داشت و نه مهر سلاطین عثمانی را؛و این نشان میدهد که نیمه استقلالی وجود داشته است."
Automated keywords:
کریمه
،
تاتارهای
،
تاتارهای کریمه
،
عثمانی
،
سیاسی
،
اردوی زرین
،
گیرای
،
سلطان
،
منگلیگیرای
،
مسکو