Machine summary:
"انجمن فلسفه و علوم انسانی مرا برایتدوین فهرست مخطوطات کتابخانۀسپهسالار دعوت کرد و چند مجلد اخیرفهرست آنجا با همکاری من نشر شده است.
یادداشتهایی که در این سفرها برداشتهامآنچه مربوط به کشورهای عربی بوده است درنشریۀ کتابخانۀ مرکزی چاپ شده ویادداشتهایم درباره نسخههای خطیکشورهای شوروی سابق و اروپا و امریکانزدیک به هزار صفحه و دربارۀ نزدیک بهشش هزار عنوان کتاب در مجلد هشتم نشریۀکتابخانه مرکزی چاپ شده است.
در سال 1353 از طرف دانشگاه شیکاگودعوت شدم که در بخش ایرانشناسی وکتابخانۀ انجا کار کنم و یک ماه و بیستروزی در آنجا بودم و از محضر دانشمندانآنجا و از آن کتابخانه بهرهها بردم و وظیفهایکه به من محول شده بود انجام دادم.
*در فهرستنگاری چه چیزهایی را مدنظرداشتید؟ *در زمینۀ فهرستنگاری کار من فقطمنحصر به این نبوده است که به معرفیظاهری نسخهها بپردازم،بلکه سعی کردهام باتوجه همه جانبه به آنچه در یک صد سالاخیر در غرب انجام شده و نیز عنایت وتجسس در ضوابط و شواهدی که در خودمانو از میان اصل نسخهها برمیآید،قواهد و فنون فهرستنگاری را تنظیم و حتی اسلوبیروشمند و متناسب را عرضه کنم.
در یکی از روزهاکه با او و آقای ایرج افشار در خیابان نزدیکباشگاه دانشگاه قدم مزدیم منجد به ماگفت که ضرورت علمی اجاب میکند درایران هم نشریهای که معرف نسخههای خطیکتابخانههای کوچک بیفهرست و اطلاعاتمرتبط با نسخهها بشد،منتشر سازید تا اهلعلم بدانند که در کتابخانههای پراکندۀخصوصی و عمومی کشور شما چه نفایسیمخزون مانده است.
من الان که بعضی از کتابهای ماوردی رامیخوانم،میفهمم این آقا از اول کارتخصصیاش در حکومت اسلامی بوده استو در کتاب دیگری که به نام ادب الدنیا والدیننوشته هم راجع به حکومت اسلامی صحبتکرده است."