Abstract:
در سالهای اخیر، محققان، مفهوم ارزش ویژه مشتری را به عنوان معیار کلی موفقیت در بازاریابی، پیشنهاد کردهاند. صنعت رستورانهای زنجیرهای نیز در این رابطه، مستثنا نمیباشد. مدلهای مختلفی در زمینه ارزش ویژه مشتری وجود دارد که ارزش ویژه رابطه، ارزش کسب شده و ارزش ویژه برند سه محرک اصلی آن میباشند که هدف این پژوهش بررسی تاثیر محرکهای ارزش ویژه مشتری بر شکلگیری برند رستورانهای زنجیرهای میباشد. پژوهش حاضر، پژوهشی کاربردی است. جامعه آماری آن مشتریان رستوران زنجیره ای آیدا در شهر کرج میباشد که از میان نمونهای 384 نفره به روش تصادفی طبقهای انتخاب گردیدهاند. ابزار پژوهش پرسشنامهای با 29 سوال است که توسط هیون در سال 2009 تهیه شده و توسط نرم افزار LISREL با استفاده از تکنیک مدلیابی معادلات ساختاری به آزمون شش فرضیه پژوهش پرداخته شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که ارزش ویژه برند، ارزش ویژه رابطه و ارزش کسب شده بر ارزش ویژه مشتری در تشکیل برند رستورانهای زنجیرهایتاثیر دارد و همچنین مشاهده شد که ارزش ویژه برند و ارزش کسب شده بر ارزش ویژه رابطه تاثیرگذار میباشند
Recently, customer equity is proposed by researchers as an important factor for the successful marketing. This includes chain restaurant industry too. There are different models considering the customer equity through three main factors as relationship equity, brand equity, and reached equity. The aim of this research is to explore the effect of customer equity determinant on the formation of chain restaurant. Considering that the statistical society of this research is the customers of Ayda chain restaurant in Karaj City, a sample of 384 customers was selected. In order to collect the required data questionnaire was used. Data analysis with the use of factor analysis and structural equation modeling has been done. The results showed that brand equity, relationship equity and reached equity positively affect customer equity in the formation of the chain restaurants brand. Also, the results showed that brand equity and reached equity have positive effect on relationship equity.