چکیده:
در این مطالعه، اثر بازدارندگی وانیلین بر رشد اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس با روش انتشار در آگار بررسی شد. برای این منظور، فیلم خوراکی با استفاده از گلوتن گندم به همراه غلظتهای 5/0، 1، 2 و 4 درصد وانیلین تهیه گردید و میزان اثر بازدارندگی میکروبی بر اساس وسعت منطقه مهار میکروبی تعیین گردید. نتایج نشان داد غلظت 5/0 درصد وانیلین فاقد اثر مهاری بر رشد باکتریها بود، اما فیلمهای حاوی بیش از 1 درصد وانیلین برای هر دو باکتری خاصیت مهاری داشتند. وسعت منطقه مهار رشد برای غلظتهای مختلف وانیلین متفاوت و با افزایش غلظت وانیلین افزایش یافت. همچنین افزایش مقدار وانیلین، سبب افزایش کششپذیری و ازدیاد طول فیلم گردید که علت آن را میتوان بهدلیل شبکه ایجاد شده در نتیجه ایجاد اتصالات عرضی و تولید شیف باز حاصل از واکنش بین وانیلین و گلوتن توجیه نمود. مقدار خاصیت ضدباکتریایی فیلمها برای اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس تفاوت معنیداری داشت و فیلم وانیلین در مهار این دو باکتری موثر بود.
This research aimed to evaluate the antibacterial effect of vanillin on Escherichia coli and Staphylococcus aureus using agar diffusion technique. For this reason، edible films were manufactured from wheat gluten containing 0.5%، 1%، 2% and 4% w/w. The inhibitory effect of the films was assessed based on the surface area of inhibition zone. According to the results، 0.5% of vanillin had no inhibitory effect neither on E. coli nor S. aureus. However، vanillin concentrations higher than 1% could have antibacterial effect on E. coli and S. aureus. Results revealed that with the increasing of vanillin concentration، the surface area of inhibition zone was increased. Moreover، the increasing of vanillin concentration could lead to an increase in the extensibility and elongation of the gluten film. Interpenetrating network cross-linking mechanisms might account for the Schiff base reaction between gluten and vanillin. Although significantly different inhibitory effect was observed between E. coli and S. aureus، the vanillin films were effective on both bacteria.
خلاصه ماشینی:
"انجام آزمون مکانیکی بر روی فیلم تست کشش فیلم با استفاده از دستگاه کشش مطابق با استاندارد روش استاندارد ASTM D 882-83 و با سرعت کشش 50 میلیمتر بر دقیقه برای تمامی فیلمهای تهیه شده با غلظتهای مختلف وانیلین در دستگاه اینستران سنتام (Santam) ساخت ایران انجام شد و دو پارامتر استحکام کششی (Tensile strength) و درصد ازدیاد طول تا پارگی فیلم (Percent elongation) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها آزمون مکانیکی تست کشش فیلم با استفاده از دستگاه کشش مطابق با استاندارد روش استاندارد ASTM D 882-83 و با سرعت کشش 50 میلیمتر بر دقیقه برای تمامی فیلمهای تهیه شده با غلظتهای مختلف وانیلین و ارزیابی دو پارامتر استحکام کششی و درصد ازدیاد طول تا پارگی فیلم انجام شد.
برای این آزمون از نمونه فاقد وانیلین بهعنوان نمونه شاهد استفاده گردید و اثر آنتیباکتریال نمونههای محتوی 5/0، 1، 2، 4% وانیلین بر روی هر دو نوع باکتری گرم منفی (اشریشیا کولای) وگرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس) مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین اثر بازدارندگی وانیلین نسبت به باکتری گرم منفی اشریشیا کولای بیش تر از باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید که احتمال میرود به دلیل لایه پپتیدوگلیکان و اسید تایکوئیک موجود در دیواره باکتریهای گرم مثبت میباشد که توانایی مقاومت این باکتریها را به ترکیبات بازدارنده رشد افزایش میدهد (et al.
نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از پودر وانیل با غلظت بالاتر از 1% بهعنوان یک افزودنی در تهیه فیلم گلوتن میتواند در بازداری باکتری اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس موثر باشد.
Antimicrobial volatile essential oils in edible films for food safety,against microbial pathogens: communicating current research and technological advances."