چکیده:
در این مطالعه به شناسایی عوامل تاثیرگذار بر یادگیری الکترونیکی در مدارس هوشمند پرداخته شد. روش پژوهش توصیفی – پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان دوره ابتدایی ناحیه 1 شهرستان بهارستان به تعداد 584 نفر بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 232 نفر در نظر گرفته شد و برای نمونهگیری از روش تصادفی طبقهای بر اساس جنسیت معلمان استفاده شد. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامهای محقق ساخته در مقیاس 5 گزینهای لیکرت می باشد که جهت بررسی پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که با اندازه گیری جهت متغیرهای پرسشنامه مقدارش 851 /0شد. همچنین برای انجام روایی پرسشنامه از روش دلفی توسط خبرگان و اساتید مورد تایید قرار گرفت.برای تحلیل دادهها از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. نتایج به دست آمده از پژوهش منجر به شناسایی 12 عامل با عناوین مهارت های مدرسان و عوامل اداری، آموزشی،فنی و تکنولوژیکی ،تجهیزات و امکانات ،مالی واعتباری،انگیزشی ،حمایت مدیران،دریافت استانداردهای آموزشی ،فرهنگی واجتماعی ،حقوقی و اداری، ، مهارت اولیا و دانشآموزان و راهبردی گردید که در مجموع این 12 عامل 796 /78درصد واریانس کل عوامل را تبیین نمود.
خلاصه ماشینی:
در مجموع 12 عامل به عنوان عوامل مؤثر بر یادگیری الکترونیکی در مدارس هوشمند شهر بهارستان که شامل: 1- مهارتهای مدرسان 2- آموزشی 3- فنی تکنولوژیکی 4- تجهیزات وامکانات 5- مالی و اعتباری 6- انگیزشی 7- حمایت مدیران 8- دریافت استانداردهای آموزشی 9- فرهنگی، اجتماعی 10- حقوقی و اداری 11- مهارت اولیاء و دانشآموزان 12- راهبردی، تعیین گردید.
1- مهارتهای مدرسان و عوامل اداری 2- آموزشی 3- فنی و تکنولوژیکی 4- تجهیزات و امکانات 5- مالی و اعتباری 6- انگیزشی 7- حمایت مدیران 8- دریافت استانداردهای آموزشی 9- فرهنگی و اجتماعی 10- حقوقی و اداری 11- مهارت اولیاء و دانشآموزان 12- راهبردی سؤال 2- هر یک از این عوامل مرکب از چه شاخصهایی است؟ شاخصهای تشکیل دهندهی عوامل دومین یافته پژوهش حاضر بیانگر این است که هر یک از این عوامل 12گانه شامل شاخصهای زیر است: عامل اول: مهارتهای مدرسان و عوامل اداری نام گرفته که 12/25 درصد واریانس را تبیین میکند و شامل شاخصهای زیر میباشد: توانایی مدرسان برای استفاده از کامپیوتر و تجهیزات الکترونیکی، میزان تسلط مدرسان تسلط به زبان انگلیسی، میزان آشنایی کادر اداری با آموزش الکترونیکی و انواع آن، توانایی کادر اداری برای انجام امور اداری به کمک کامپیوتر و به صورت الکترونیکی، توانایی مدرسان برای تولید محتوای الکترونیکی و شناخت مدرسان از آموزشهای الکترونیکی.
یافتههای مربوط به عاملهای "فنی وتکنولوؤیکی" و "تجهیزات و امکانات" نیز که به عنوان عوامل تأثیرگذار بر یادگیری الکترونیکی شناسایی شدندکه یافتههای این پژوهش با نتایج پژوهشهای لای و پرات و پریسلر (2002) همخوانی داشت، میتوان این چنین تفسیر کرد که ناکافی بودن حمایت فنی، وقتگیری، غیر منعطف بودن برنامه زمانی، حجم زیاد اطلاعات، تعداد ناکافی رایانه، ناکافی بودن نسخههای نرمافزارها، کمبود دستگاههای جانبی، نبود کمک فنی، مانع بهکارگیری اینترنت در مدارس بوده است.
کلیدواژه ها:
فناوری اطلاعات
،
یادگیری الکترونیکی
،
مدرسه هوشمند