چکیده:
ادبیات گستردهای در زمینه عوامل موثر بر قصد خرید محصولات خارجی ارائه شده است و هر یک از اندیشمندان این حوزه به یک یا چند بعد آن اشاره کردند، ولی تاکنون یک مدل فراگیر از عوامل و مولفههای موثر بر قصدخرید مشتری و ارتباط بین آنها ارائه نشده است. هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل ساختاری تفسیری عوامل موثر بر قصد خرید مشتریان برای محصولات غذایی خارجی است. ابتدا با بررسی سیستماتیک ادبیات، مجموعه جامعی از مولفههای مربوط به قصد خرید مشتری استخراج شد. سپس با تحلیل محتوای کیفی مولفهها، 13 عامل شناسایی و در سطوح پنجگانه مدل ساختاری تفسیری قرار گرفتند؛ سطح5،«مسئولیت اجتماعی شرکت»، «ویژگیهای شخصیتی مشتری»، سطح4، «ویژگیهای محصول»، سطح 3، «تصویر تجاری خردهفروشی»، سطح2، «آگاهی و دانش مشتری»، «هویت اجتماعی»، «نگرش»، «کشور مبدأ»، «هنجار ذهنی»، سطح اول،«ارزش درک شده»، «وفاداری»، و «کنترل رفتاری درک شده»، «ریسک ادراک شده»، شناسایی شدند. چهار عامل بدست آمده در سطوح پنجم تا سوم دارای بیشترین تاثیر بر قصد خرید است. سهم پژوهش برای تولیدکنندگان و مدیران بازاریابی، آشنایی بیشتر نسبت به عوامل موثر بر قصد خرید و آگاهی از اولویتهای مشتریان در خرید محصولات غذایی خارجی است. نتایج پژوهش سهم بسزایی در اتخاذ استراتژی متناسب و افزایش سهم بازار دارد.
خلاصه ماشینی:
بررسيهاي بعمل آمده نشان ميدهد که انواع مختلف محصولات غذايي خارجي که اکثرا از راههاي غيرقانوني وارد کانال توزيع شده ، سهم بازار قابل توجهي از مشتريان را به خود تخصيص داده و بازار جذابي را ايجاد کرده است و اگر چه آماري در خصوص ميزان واردات قاچاق محصول (از جمله موادغذايي) در دست نيست ، ولي يافته ها حاکي از اين است که محصولات غذايي خارجي سهم ٢٠ درصدي از بازار محصولات غذايي ايران را به خود تخصيص داده اند و بازار امروز شاهد ورود انواع کالاهاي خارجي در طبقات مختلف کالايي است و پژوهش در خصوص شناسايي و آشنايي بيشتر توليدکنندگان و مديران بازاريابي نسبت به عوامل موثر بر قصد خريد و آگاهي از اولويت هاي مشتريان در خريد محصولات غذايي خارجي سهم بسزايي در اتخاذ استراتژي متناسب و استفاده از بازار بالقوه موجود دارد.
مدل سازي ساختاري تفسيري به عنوان ابزاري براي شناسايي و سطح بندي معيارهاي موثر و تعيين معيارهاي کليدي و اولويت بندي آنها، ابزار مناسبي براي رسيدن به لايه هاي ذهني قصد خريد مصرف کننده و اولويت بندي عوامل مي باشد که ميتواند بينش هاي مفيدي را براي توليدکنندگان و مديران بازاريابي محصولات غذايي خارجي در جهت درک بهتر مشتريان ، اتخاذ استراتژي مناسب و افزايش سهم بازار ايجاد ميکند.
The Impact of Brand Equity on Consumer Intention, Journal of Development Evolution Management (JDEM).