چکیده:
مقدمه: کودکانی که صبحانه می خورند، آمادگی قلبی عروقی بیشتری داشته و توانایی آنها برای یادگیری افزایش می یابد. هدف این مطالعه ارزیابی رابطه بین میزان مصرف صبحانه در روزهای هفته و ترکیب بدن با آمادگی قلبی تنفسی در کودکان بود. مواد و روش ها: مطالعه مقطعی در 164 نفر از دختران مدرسه مقطع ابتدایی در رده سنی 11-9 سال انجام شد. ترکیب بدن، آمادگی قلبی تنفسی و سطح فعالیت بدنی در وقت مدرسه ارزیابی شد. برای تعیین میزان مصرف صبحانه با یک پرسشنامه به سه گروه همیشه، گاهی اوقات و هرگز تقسیم شدند. آمادگی قلبی تنفسی با آزمون دو 540 متر و به دو سطح بالا و پایین تقسیم شد. ترکیب بدن از طریق درصد چربی، جرم چربی و جرم بدون چربی بدن بدست آمد و به دو گروه چاق و غیر چاق تقسیم شدند. فعالیت بدنی با پرسشنامه فعالیت جسمانی محاسبه شد و شرکت کنندگان به گروه پرفعال و کم فعال تقسیم شدند. یافته ها: بررسیتکرار روزهایی که صبحانه مصرف می کردند نشان داد که 18 % دانش آموزان مورد بررسی بدون صبحانه، 24% گاهی اوقات و 58% آنان همیشه صبحانه مصرف می کردند. هیچ رابطه ای بین تکرار مصرف صبحانه و ویژگی های آنتروپومتریک یافت نشد. بین فعالیت بدنی و مصرف صبحانه ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد (3/ 0 =P). بین آمادگی قلبی تنفسی و مصرف صبحانه ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد (3/ 0 =P). نتیجه گیری: سطح آمادگی قلبی تنفسی، ترکیب بدن و میزان فعالیت بدنی با میزان تکرار صبحانه در کودکان مدرسه ای ارتباط ندارد.
Introduction: The children who eat breakfast, have better cardiorespiratory fitness (CRF),
and enhanced ability to learn as compared to others who do not follow this pathway. The aim
of this study is to analyse the relations between the eating breakfast, body composition and
CRF in school children.
Materials and Methods: A cross-sectional study was carried out including 164 girls aged
between 9 to 11 years. Body composition, CRF and Physical Activity level were assessed
during school time. Frequency of eating breakfast was assessed by a questionnaire and
classified as never, sometimes or always. Fitness was estimated from a 540 m test and the
participants were classified as having low or high CRF. Body composition was evaluated and
children were classified as obese or non-obese. PA was estimated from physical activity
questionnaire and the participants were classified as having low or high PA.
Results: Frequency of eating breakfast showed that 18% of school children never had
breakfast, 24% ate sometimes and 58% always ate breakfast. There was no significant relation
between the frequency of breakfast and anthropometric characteristic. Breakfast consumption
was not associated with physical activity (p=0.3) and with CRF (p=0.3).
Conclusion: fitness level, body composition and PA are not associated with the frequency of
eating breakfast in schoolchildren.