Abstract:
مایکوباکتریوم اوویوم تحت گونه پاراتوبرکلوزیس عامل بیماری یون گاوی است که به عنوان یک بیماریهای عفونی مزمن محسوب میشود. نکته مهم از نظر بهداشت مواد غذایی، نقش احتمالی این باکتری در ایجاد بیماری کرون در انسان میباشد. شیوع بالای آلودگی با این باکتری در گاوهای شیری در سرتاسر جهان گزارش شده است. در این ارتباط تشخیص باکتری مذکور در شیر دامهای سالم و مشکوک به آلودگی از مهمترین اقدامات جهت جلوگیری از گسترش عفونت محسوب میشود. کشت در محیط اختصاصی به عنوان روش مرجع برای تشخیص این باکتری میباشد. اما در عین حال، روش PCR با شناسایی میکروارگانیسمهای کند رشد نظیر مایکوباکتریوم اوویوم تحت گونه پاراتوبرکلوزیس، این امکان را فراهم میکند تا در زمان بسیار کوتاه بتوان از این روش به عنوان یک آزمایش تشخیصی با حساسیت بالا استفاده کرد. لذا در پژوهش حاضر، آزمایشهای کشت و PCR بر روی نمونههای خامه و رسوب شیر 160 راس گاو شیری به ظاهر سالم، انجام گردید. با بررسی یافتههای حاصله بر اساس آزمون آماری کاپا مشاهده گردید، توافق بین کشت و PCR با محصول bp 400 تقریبا کامل، توافق بین کشت و PCR با محصول bp 228 اساسی و توافق بین دو آزمایش PCR با محصولات متفاوت ذکر شده هم اساسی برآورد گردید. در نهایت با مقایسه توافق بین دو آزمایش PCR استفاده شده در این پژوهش با روش کشت اختصاصی به عنوان آزمایش استاندارد طلایی تشخیص باکتری مذکور در نمونهها، میتوان اعلام کرد که آزمایش PCR میتواند به عنوان یک روش سریع و دقیق جایگزینی مناسب به جای روشهای متداول در تشخیص مایکوباکتریوم اوویوم تحت گونه پاراتوبرکلوزیس علیالخصوص بهعنوان یک آزمایش غربالگری در مورد نمونه شیر گاوها مطرح شود.
Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis is the etiological agent for Johne’s disease which is known as chronic disease in cattle and may attribute to Crohn’s disease in human. High prevalence of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis has been reported in dairy cattle worldwide. Recognition of infected animals is a major factor to control the spread of the organism. In this regard، detection of the bacterium in milk of clinically suspicious and apparently healthy cows is the best way to control the infection. Although isolation of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis by culture assay is considered as the gold standard، PCR method helps us to recognize the occurrence of slow-growing microorganisms in a short period of time with high sensitivity. In this survey، a total number of 160 cow milk was sampled and cream layer together with the pellet of each sample was tested by PCR and culture technique. Using Kappa statistics it was revealed an almost perfect agreement between culture and PCR assay with a product size of 400 bp; however، the agreement between culture and PCR with product size of 228 bp was found substantial. Results showed a substantial agreement between PCR with product sizes of 400 bp and 228 bp. Comparing the agreement between the two PCR approaches with culture assay as gold standard test، it was assumed that PCR could be a robust and rapid method to detect Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in milk. Consequently، PCR can be introduced as a screening test for detection of the bacterium in cow milk.
Machine summary:
"آنالیز آماری با توجه به اینکه هدف اصلی از انجام تحقیق حاضر، مقایسه توافق (agreement) روش کشت به عنوان آزمایش استاندارد طلایی (Gold Standard) تشخیص باکتری عامل بیماری یون و واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) به عنوان روشی سریع و اختصاصی به این منظور و در نتیجه معرفی آزمایشی مناسب و کارا برای تشخیص باکتری مذکور در نمونهها بود، لذا بدین منظور از روش آماری تطابقی کاپا (Kappa test) در این خصوص استفاده گردید.
در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایشات مختلف در پژوهش حاضر از یک طرف و توافق مشاهده شده بین آزمایشات مذکور با استفاده از تست کاپا از طرف دیگر و با تکیه بر تحقیقات گذشته در این مورد به جرات میتوان اظهار داشت که آزمایش PCRبه عنوان یک روش سریع و دقیق، میتواند جایگزینی مناسب بجای روش استاندارد تشخیص باکتری مایکوباکتریوم اوویوم پاراتوبرکلوزیس یعنی کشت، مخصوصا به عنوان یک آزمایش غربالگری در مورد نمونههای شیر خام گاوها باشد، البته بنظر میرسد که توافق اعلام شده بین آزمایشهای مذکور زمانی برقرار خواهد بود که بررسیهای تشخیصی لازم برای جستجوی عامل بیماری یون، هم بر روی رسوب و هم بر روی خامه شیر خام انجام گیرد و لذا در مورد شیرهای پاستوریزه کارخانهای توافق آزمایشات ذکر شده احتمالا فرق خواهد داشت (لازم به ذکر است که در یافتههای پژوهش حاضر، نتایج مربوط به سه آزمایش انجام گرفته در مورد رسوب شیر یکسان ولی در مورد خامه شیر متفاوت میباشد)."