چکیده:
هدف این تحقیق، تعیین میزان آلودگی انگلهای کرمی رودهای در بین کارکنان رستورانها در شهرستان تبریز است. برای این منظور تعداد 300 نمونه مدفوعی از کارکنان رستورانها جمعآوری و مورد آزمایش قرار گرفت. از سه روش گسترش مستقیم، روش رسوبی با آبنمک و تغلیظ فرمل- اتر برای تشخیص انگلها استفاده گردید. نتایج نشان داد 99% نمونههای مدفوعی مورد آزمایش تنها به یک نوع انگل آلوده بودند. در حالیکه فقط 3 مورد (1%) از نمونهها به دو نوع انگل آلوده بودند و موردی که به 3 یا بیشتر از انواع انگلها آلوده باشند، دیده نشد. میزان شیوع هیمنولپیس نانا 8/4% و سایر انگلهای رودهای شامل آسکاریس لومبریکوئیدس 1/1%، انکیلوستوما دئودناله 8/1% و انگل خونی شیستوزوما مانسونی نیز در 2 مورد از نمونهها تشخیص داده شد. آلودگی با این انگلها در کارکنان رستورانها همراه با ناراحتیهای شکمی، اسهال و یبوست، تهوع و استفراغ بود. این نتایج بیانگر عدم رعایت معیارهای بهداشتی در بین پرسنل رستورانها بوده و میتواند موجب انتشار عوامل انگلی در بین سایر افراد جامعه گردد. به خاطر موثر نبودن اقدامات غربالگری رایج، بایستی مراقبتهای ویژه و اقدامات پیشگیرانه به همره آموزش بهداشت فردی در سطح جامعه صورت گیرد.
The aim of study was to identify intestinal parasitic helminthes among restaurant workers of Tabriz in 2009. For this reason, stool specimens of 270 restaurant workers were collected and examined for the presence of intestinal parasitic helminthes. Three types of techniques were used: direct examination, saline sedimentation and formol-ether concentration. Most of the samples were contaminated at least with one kind of parasite (Hymenolepis nana, Ascaris lumbricoides, Ancylostoma duodenale and Schistosoma mansoni ). Whereas, 3 cases were infected with two parasite (Hymenolepis nana, Ancylostoma duodenale). The prevalence rate was 4.8% for Hymenolepis nana, and 1.1% for Ascaris lumbricoides, meanwhile the prevalence rate was 1.8% for Ancylostoma duodenale. Additionally, the blood parasite Schistosoma mansoni was also detected in 2 cases. The infection with these parasites accompanies by abdominal disorders such as diarrhea, constipation and nausea and vomiting. These results indicated that, sanitary measurements were not satisfactory. Therefore, hygienic measures along with efficient pre-employment screening tests must be performed.
خلاصه ماشینی:
"com (دریافت مقاله: 10/11/89 پذیرش نهایی: 17/01/90) چکیده هدف این تحقیق، تعیین میزان آلودگی انگلهای کرمی رودهای در بین کارکنان رستورانها در شهرستان تبریز است.
مواد و روشها طی یک مطالعه مقطعی از خرداد تا مهر ماه سال 1388، میزان آلودگی به کرمهای انگلی در بین کارکنان رستورانها در شهرستان تبریز مورد بررسی قرار گرفت.
جدول 1: میزان و درصد شیوع انگلهای کرمی رودهای در نمونه مدفوعی کارکنان رستورانها نوع انگل تعداد موارد آلوده (درصد) میزان شیوع (درصد) هیمنولپیس نانا 13 (52/56) 8/4 شیستوزوما مانسونی 2 (69/8) 8/0 انکیلوستوما دئودناله 5 (73/21) 8/1 آسکاریس لومبریکوئیدس 3 (04/13) 1/1 جمع 23 (100) 5/8 در جدول 2 به نوع انگلهای رودهای و علایم بالینی آنها در کارکنان رستوران اشاره شده است.
بکار گیرند تا با شناسایی به موقع افراد آلوده از گسترش و انتشار عوامل عفونی و از آن جمله انگلهای رودهای جلوگیری نمایند (Abahussain, 2005; Kalantan et al, 2001; Nolla and Contos, 2005; Sheth and Dwivedi, 2006)."