چکیده:
این آزمایش بهمنظور بررسی تاثیر پودر پونه کوهی بر کیفیت گوشت جوجههای گوشتی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار به اجرا درآمد.تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه (بدون افزودنی)، جیره پایه حاوی 200 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک ویرجینامایسین، تیمارهای 3 و 4 به ترتیب جیره پایه حاوی 1/0 و 2/0 درصد پودر پونه کوهی. پارامترهای کیفی اندازهگیری شده شامل: تیوباربیتوریک اسید (TBA)، pH، ظرفیت نگهداری آب، افت خونابه و افت درنتیجه پخت بودند. دادههای حاصل از آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی توسط نرمافزار آماری SAS آنالیز و مقایسه میانگین دادهها با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن در سطح 5 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که تغذیه با سطوح مختلف پودر پونه موجب کاهش تیوباربیتوریک اسید، افت خونابه و افت درنتیجه پخت گردید P<0/05 .pH در تیمارهای دریافتکننده پونه در مقایسه با گروه شاهد و آنتیبیوتیک بیشتر بود و بیشترین ظرفیت نگهداری آب نیز در تیمارهای دریافتکننده پودر پونه مشاهده شد (05/ 0 > P).
This study was conducted to investigate the effect of oregano leaves on meat quality in broiler chicks.
The experiment was carried out in a completely randomized design with 4 treatment, 4 replicates of 10
chicks per replicate. The dietary treatments consisted of: 1. basal diet without additives; 2. basal diet
containing 200 mg Virginamycin/kg diet; 3. and 4. basal diet containing 0.1 and 0.2 percent oregano
leaves, respectively. The quality parameters including thiobarbituric acid (TBA), pH, water holding
capacity (WHC), dripping loss and cooking loss were measured. Data from the experiment were
analyzed in a completely randomized design by SAS software and the mean values were compared by
Duncan's multiple range tests at 5% level. The result showed that feeding with different levels of oregano
leaves caused reduction of TBA, dripping loss and cooking loss (P<0.05). Meat pH in chicks that
received oregano leaves was higher than the control and antibiotic groups. Moreover, highest WHC was
observed in the treatment receiving oregano leaves (P<0.05).