چکیده:
استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان سومین عامل مهم بیماریهای با منشاء غذایی مطرح است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس و تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی آن در پنیر سنتی کوزه در شهرستان سقز میباشد. در مطالعه حاضر 100 نمونه پنیر سنتی کوزه از مناطق مختلف شهرستان سقز تهیه و ابتدا از نظر آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس با روش کشت مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به دوازده آنتیبیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسکی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل، 41 نمونه (41%) پنیر سنتی کوزه آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس تشخیص داده شد. از بین 41 جدایه، فقط 1 مورد به تمامی آنتیبیوتیکها حساسیت داشت. بیشترین مقاومت مربوط به 1 جدایه بود که نسبت به 9 آنتیبیوتیک مقاومت نشان داد. سایر جدایهها درجات متفاوتی از مقاومت (2 تا 8 آنتیبیوتیک) نشان دادند. با توجه به شیوع بالای آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در این نوع پنیر سنتی، حرارتدهی شیر و رعایت شرایط بهداشتی طی تهیه پنیر ضروری میباشد.
Staphylococcus aureus is proposed as the third important foodborne organism worldwide. The purpose of this study was to estimate the prevalence of in traditional Kouzeh cheese at Saqqez retails and to determine the antibiotic susceptibility of the isolates. For this purpose، 100 Kouzeh cheese were collected from different parts of Saqqez. The samples were analyzed for the presence of S. aureus using conventional culture techniques. Afterwards، the pattern of antibiotic resistance of the isolates was investigated against 12 antibiotics using the disk diffusion’s method. According to the results، S. aureus was detected in 41 samples (41%). Amongst، only one of the isolates was found sensitive to all of the 12 antibiotics. In contrast، one of the isolates showed resistance to 9 antibiotics. Other isolates demonstrated various degrees of resistance (2 to 8 antibiotics). Regarding the high prevalence rate of contamination in Kouzeh cheese، application of efficient heat treatments of cheese-milk together with the and maintaining the hygiene conditions during cheese preparation is essential.
خلاصه ماشینی:
"بررسی میزان شیوع و حساسیت آنتیبیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سنتی کوزه شهرستان سقز سیما خلیفه زاده1*، محمد حسین صادقی زالی2، محمدرضا نهائی3 1- دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران.
در مطالعه حاضر 100 نمونه پنیر سنتی کوزه از مناطق مختلف شهرستان سقز تهیه و ابتدا از نظر آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس با روش کشت مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به دوازده آنتیبیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسکی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی بود که در آن طی سه ماه اردیبهشت، خرداد و تیر سال 1392، 100 نمونه پنیر سنتی کوزه به صورت تصادفی از بازار و فروشگاه های مختلف سطح شهرستان سقز جمع آوری گردید و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت.
در این مطالعه از 100 نمونه پنیر سنتی کوزه تهیه شده از بازار و فروشگاه های مناطق مختلف سطح شهرستان سقز، 41% آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد که آلودگی بالایی محسوب میگردد.
اما در مطالعهای که برروی نمونههای مختلف شیر و محصولات تهیه شده از شیر در هند انجام گرفت، مشاهده شد که 56/60% از نمونه ها آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند که این میزان آلودگی نسبت به نتایج مطالعه ما بیشتر می باشد (Singh et al.
World's Veterinary Journal, 6(1): 10–1 بررسی تغییرات مقدار آفلاتوکسین طی تولید پودر آب پنیر ملحزدایی شده ایمان ابدالی تکلو*1، علی محمدی ثانی2 1- دانش آموخته علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران."