Abstract:
مقدمه: آلودگی مواد غذایی با آفلاتوکسین به عنوان یک چالش در زمینۀ سلامت و اقتصاد شناخته شده است. از این رو، سازمانهای جهانی حداقل میزان آلودگی مواد غذایی مختلف را تعیین کردهاند. آفلاتوکسینM1 (AFM1) یک مایکوتوکسین سرطانزا است که بیشتر در محصولات لبنی یافت میشود و حذف آن همچنان به عنوان یک چالش باقیمانده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد آفلاتوکسین بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و ساکارومایسس سرویزیه در شیر بدون چربی آلوده بود. مواد و روشها: برای این منظور شیر بدون چربی با سه غلظت AFM1 و با دو سطح غلظت باکتری و قارچ به تنهایی یا ترکیبی تیمارگردید و در دمای 4 و 37 درجه سانتیگراد در بازههای زمانی مختلف (30، 60، 120 دقیقه و 24 ساعت) انکوبه شد. کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) برای تشخیص AFM1 در شیر به کار گرفته شد. یافتهها: نتایج نشان داد که زمان انکوباسیون یک عامل کلیدی در فرآیند حذف AFM1 است. همچنین حذف AFM1 به عوامل دیگری مانند غلظت میکروارگانیسمها، دمای انکوباسیون، غلظت سم و نوع تیمار (به تنهایی یا ترکیب) وابسته بود. توانایی این سویهها برای حذف AFM1 بعد از گذشت 24 ساعت به میزان 20 تا 90 درصد نشان داده شد. حذف AFM1 توسط ساکارومایسس سرویزیه (به میزان 8/66%) در مقایسه با بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به مقدار بیشتری (به میزان 3/51%) بود و ترکیب پروبیوتیکها توانایی آنها را برای حذف سم (به میزان 90 %) افزایش داد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پروبیوتیکها به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر در حذف AFM1 نقش اساسی دارند.
Introduction: Food contamination with aflatoxin is identified as a challenge for health and economics; therefore, global organizations have determined the minimum contamination of different foods. Aflatoxin M1 (AFM1) is a carcinogenic mycotoxin mostly found in dairy products and its removal has remained a challenge. This study aimed to evaluate the effect of anti-aflatoxin of Bifidobacterium bifidum and Saccharomyces cerevisiae in contaminated skim milk.Materials and Methods: In order to carry out this project, skim milk was spiked with three concentrations of AFM1 and treated with two levels of bacteria and fungi concentration, alone or mixed, and incubated at 4 and 37 ˚C for different time points (30, 60, 120 min, and 24h). High-performance liquid chromatography (HPLC) was used to detect the AFM1 in milk.Results: The results showed that the incubation time is a key factor in the removal process of AFM1. Also, the removal of AFM1 was dependent on other factors such as the concentration of microorganisms, incubation temperature, toxin concentration and type of treatment (alone or combination). The ability of these strains to remove AFM1 after 24 hours was shown to be 20-90%. The removal of AFM1 by Saccharomyces cerevisiae (66.8%) as compared to Bifidobacterium bifidum (51.3%), and the combination of probiotics increased their ability to remove the toxins (90%).Conclusion: The results of this study showed that probiotics alone or in combination with each other play an essential role in removing AFM1 from milk.